Când vine vorba despre tăierea tortului, multe gospodine intră în panică, făcându-și griji cu privire la metoda pe care trebuie să o aplice. Playtech Știri îți explică cum să tai rapid desertul în așa fel încât să ieși din încurcătură. Aceste detalii te vor ajuta să pui pe masă un desert de apreciat!
Modelele de tort urmează adesea linii foarte simple și tradiționale. Deserturile vin în forme rotunde, pătrate și dreptunghiulare, stivuite în recipiente curate. Cu toate acestea, unele prăjituri trebuie să fie sculptate în forme specifice pentru a conferi impactul necesar unui design atrăgător.
Odată ce ai stăpânit tehnica de bază a tăierii desertului, vei putea servi oaspeții cu orice tip de prăjitură, uimindu-i și încântându-i cu dexteritatea ta. Despre câteva linii directoare de bază ce te vor ajuta să îți ușurezi munca în bucătărie vom discuta în materialul de astăzi.
Citește și: De ce să pui un ban în tortul tău de la ziua de naștere. Cum poți să atragi banii și norocul în viața ta
Există câteva linii directoare de bază pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a încerca să tai primul tort. Aceste reguli pur și simplu te vor ajuta să îți asiguri succesul pentru toată munca pe care ai depus-o în prepararea desertului față de musafirii care așteaptă la masă.
În primul și primul rând, nu încerca să tai niciodată o prăjitură sau un tort proaspăt copt și umplut, deoarece acesta se va prăbuși aproape instant. Oricine a făcut asta cu un tort proaspăt cunoaște frustrarea firimiturilor și a marginilor care cad, fără a putea să le asamblezi la loc.
Așteaptă puțin, înainte de a tăia tortul. Lasă desertul să stea neatins câteva ore sau pune-l la rece, dacă te ajută. Astfel, marginile lui se vor întări și vei putea să faci forme ascuțite și precise când vei vrea să îl tai. Vei putea manevra cuțitul în mod detaliat și totodată complex, dacă e nevoie.
Folosește un cuțit foarte ascuțit pentru a tăia tortul. Taie tortul în două jumătăți egale, apoi fiecare jumătate în câte trei părți egale, după care taie ce a rămas în porții pe care le consideri potrivite pentru musafirii tăi. Dacă te ajută, poți urmări pașii prezentați în clipul de mai jos.
View this post on Instagram
Citește și: Creme pentru tort care se prepară rapid. Nu vei mai pierde mult timp în bucătărie
Dacă tortul tău prezintă glazură, asigură-te că acționezi ferm. Nu tăia lejer desertul, ci apăsat. În acest fel, porțiile de tort vor fi spectaculoase și totodată finite, fără a arăta ca și cum au fost zdrobite la margini. O formă finită a desertului va fi apreciată de musafiri.