Ministrul Energiei a explicat cum reușește acesta să facă economie. Majoritatea românilor încearcă să găsească metode care mai de care mai inventive și utile pentru perioada această plină de scumpiri. Mulți dintre ei abia mai țin pasul cu cheltuielile de zi cu zi. Virgil Popescu a venit acum în prim-plan cu o opțiune prin care cei mai mulți ar putea să scadă consumul de gaz cu 30%. Ce sfat a adus oficialul?
Majoritatea românilor abia mai țin pasul cu scumpirile și încearcă metode care mai de care mai inventive pentru facturi mai mici la final de lună. Ministrul Energiei vine acum cu un sfat deosebit pentru toți. Acesta a mărturisit cum reușește el să facă economie.
Virgil Popescu a fost întrebat în ce praguri de consum se încadrează în ceea ce privește energia electrică. Oficialul a susținut că au existat luni în care nu a depășit 300KW în imobilul său din București. Cu toate astea, cel din urmă a subliniat că au fost perioade în care a depășit pragul menționat când a locuit în casa sa de la Turnu Severin.
„Am pompe de căldură, dar acolo am şi panouri fotovoltaice, dar consum foarte mult acolo, pentru că iarna mă încălzesc cu pompele de căldură şi consumă foarte mult, dar şi vara consumul este mai mare de 300 de kilowaţi”, a mai adăugat politicianul. De asemenea, liberalul a mai fost chestionat și dacă face risipă în contextul crizei energetice în care România se află.
Ministrul a declarat că nu face risipă și că întotdeauna a fost interesat de aspectele legate de automatizare și eficiență. Astfel, ministrul a ales să își instaleze la locuința din Turnu Severin panouri fotovoltaice în încercarea de a face economie. El i-a îndemnat pe români să facă la fel pentru a scădea consumul cu 30%.
„Am schimbat centrala în iarna trecută cu o centrală nouă în condensare. Au scăzut costurile şi consumul cu 30% al gazului şi am pus în plus probabil că şi din cauza asta, am pus în plus un sistem de măsură a temperaturii şi de reglaj a temperaturii automat pe ore în timpul zilei.
Ea ştie la ce oră ajung acasă, că este programată, iar dacă am nevoie să vreau mai cald, intru pe telefon, dau drumul la centrală mai cald şi este mai cald acasă”, a mai susținut acesta.