Odată cu încălzirea vremii și venirea sezonului cald, ploșnițele par să ne invadeze curtea, grădina și chiar interiorul locuinței, dacă nu suntem extrem de atenți. Vorbim, desigur, de acele mici insecte ovale, maronii, care se hrănesc cu sângele vietăților, atât animale cât și oameni. Cum scăpăm rapid de ele.
Spre deosebire de alte insecte enervante, precum musculițele, furnicile sau gândăceii verzi zburători, care se pot agăța de plasa de la geam, stând acolo bine merci preț de mai multe ore, ploșnițele își fac cuib în interiorul saltelelor de pat, indiferent că vorbim de o cameră de hotel sau propriul tău dormitor.
Este important de reținut faptul că ploșnițele pot intra în casa ta prin diferite metode. Fie că se ascund prin bagaje și haine, ori se strecoară printre pernele de la canapea sau pat, un lucru este cert. Ele trebuie eliminate cât mai repede, ca să nu îți provoace probleme de sănătate.
Ploșnițele de pat trăiesc în grupuri în locuri ascunse. Desigur, favoritele lor sunt saltelele, somierele și ramele de pat, acolo unde se pot piti suficient de ingenios încât să ciupească oamenii, pe timp de noapte.
Deși mușcăturile de ploșnițe nu sunt dureroase, ele se transformă în bătături inestetice. Din aest motiv, internauții au găsit o metodă genială prin care poți scăpa de această problemă iritantă.
Citește și Cum verifici camera de hotel de ploșnițe. Locurile de pe pat unde se adună toți VIDEO
Pentru început, trebuie să verifici dacă salteaua patului tău a fost asaltată de ploșnițe. Dacă găsești semne de infestare începe să iei măsuri pentru a scăpa de ele și pentru a preveni revenirea acestora.
În al doilea rând, lenjeria de pat, hainele din casă și perdelele trebuie toate curățate, cu simț de răspundere, folosind apă caldă. Apoi, țesăturile trebuie uscate la cea mai înaltă setare a uscătorului.
Specialiștii te sfătuiesc să utilizezi o perie dură pentru a freca cusăturile saltelelor. În acest fel, vei putea îndepărta ouăle ploșnițelor, înainte de a da cu aspiratorul patul și zonele din jur.
„Învelește salteaua cu o husă cu fermoar pentru a împiedica insectele să intre sau să iasă. Ploșnițele pot trăi până la un an fără să se hrănească.
Dacă salteaua este infestată poate ar fi mai bine să îți iei una nouă. Însă mare grijă să scapi de ploșnițele din restul casei, astfel îți vor infesta și noua saltea.
De asemenea, se folosesc și tratamente chimice pentru a scăpa de ploșnițe. Este important însă să folosești produse care pot fi utilizate în siguranță în dormitor, pe saltea și lenjerie.
Cel mai sigur este să angajezi profesioniști cu experiență în acest domeniu pentru exterminarea ploșnițelor.”, notează cei de la ego.ro.