Cum să reduci zgomotul și vibrațiile mașinii de spălat. Soluţiile experţilor, aşa scapi de o mare problemă

de: Anca Lupescu
25 05. 2024

Chiar și cele mai bune mașini de spălat vin cu mici probleme – fie că panoul de control are prea multe setări, zgomotul e prea deranjant sau mașina se deplasează din cauza vibrațiilor. Din fericire, există câteva tocuri pe care le poți aplica pentru a reduce zgomotul și vibrațiile acesteia, mai ales când hainele sunt stoarse. Iată cum să reduci zgomotul și vibrațiile mașinii de spălat.

Ce soluții ai să reduci vibrațiile mașinii de spălat

Nu există nimic mai enervant decât momentul în care mașina de spălat își face ciclul de centrifugare. Zgomotul este insuportabil, la fel și vibrațiile. În plus, mașina se poate mișca haotic pe măsură ce își crește viteza și tot felul de obiecte pot face un zgomot puternic în interior.

Totuși, vestea bună este că există soluții disponibile. Unele necesită pur și simplu schimbări de obiceiuri, în timp ce altele implică acordarea de atenție mașinii tale de spălat. 

În ce moment al zilei să bagi la spălat. Ferește-te de aceste ore care îți umflă factura la curent

Dacă mașina ta de spălat face un zgomot imens în timp ce încearcă să stoarcă hainele și începe să se miște, există câteva trucuri pe care le poți pune în aplicare ca să minimizeze aceste lucruri.

Echilibrează încărcătura și umple până la capacitate

Mai întâi de toate, ia în considerare cum îți umpli mașina de spălat, împreună cu modul în care funcționează. 

Dacă mașina ta de spălat nu este umplută la capacitate maximă, încărcătura va fi aruncată în interior în timp ce hainele se storc, rezultând în faptul că mașina de spălat se va mișca împreună cu aceasta. 

Această forță poate să facă mașina să „umble” și să zgârie podelele. 

Încărcătura ar trebui nu doar să fie umplută la capacitate, ci să fie echilibrată în greutate pentru a preveni această problemă. Deci, dacă speli o pernă, umple încărcătura cu prosoape. 

Sau dacă nu ai umplut cu adevărat tamburul cu o încărcătură săptămânală, mai așteaptă puțin înainte de a o porni. Cu toate acestea, nu trebuie să supraîncarci mașina de spălat. 

Cum să reduci zgomotul și vibrațiile mașinii de spălat

Excesul de zgomot poate fi cauzat și de faptul că mașina ta de spălat nu este nivelată. 

Este destul de ușor să verifici acest lucru. Vezi dacă mașina se clatină de la stânga la dreapta sau de la spate în față. 

Citește șiCât de des trebuie să cureți mașina de spălat. Recomandarea clară a unui expert în electrocasnice

Dacă mașina ta de spălat nu este nivelată, acest lucru va contribui la zgomot.

Pentru a remedia aceasta, picioarele mașinii tale de spălat pot fi ajustate individual în înălțime până când sunt echilibrate. 

Odată ce mașina este deconectată, trebuie doar să folosești o cheie pentru a slăbi piulițele de blocare găsite la fiecare picior, apoi să rotești șuruburile pentru a-ți mări sau micșora înălțimea. 

Continuă să verifici echilibrul pe măsură ce faci schimbările și, odată ce ești mulțumit, strânge din nou piulițele de blocare sau poți chema pe cineva să facă acest lucru.

Odată ce picioarele mașinii sunt echilibrate, poți adăuga, de asemenea, pad-uri antivibrație sau un covor pentru a ajuta la reducerea zgomotului. 

Cauciucul va absorbi o parte din zgomot în timpul utilizării și îi vor oferi o aderență îmbunătățită în același timp. 

Dacă te deranjează doar zgomotul ciclului de centrifugare, amintește-ți că poți ajusta și acest lucru. În timp ce cea mai mare viteză de centrifugare va îndepărta cea mai multă apă din rufele tale, astfel încât să se usuce mai repede, va produce și cel mai mult zgomot în mod natural. Asta înseamnă că prin reducerea vitezei de centrifugare, în cazul în care puterea maximă nu este necesară, poți reduce zgomotul. În loc de 1.200 de rotații, poți pune centrifugarea la 800 de rotații.

O viteză de centrifugare redusă va fi cea mai bună pentru articolele de îmbrăcăminte mai delicate în orice caz, așa că verifică întotdeauna eticheta de îngrijire și folosește viteza de centrifugare potrivită pentru materialul pe care îl speli. 

Verifică buzunarele și caută obiecte înainte de a pune hainele la spălat. Bănuți, chei și alte obiecte mici pot face mult zgomot în timpul ciclului și pot deteriora mașina de spălat în proces. 

Totodată, filtrul mașinii de spălat trebuie îndepărtat și curățat în mod regulat. Poate colecta tot felul de obiecte reziduale din spălări, care pot vibra și face mai mult zgomot decât este necesar. Apa din furtunul de scurgere poate avea un miros destul de urât dacă nu este golită în mod regulat.