15 apr. 2024 | 09:59

Cât de des trebuie să cureți mașina de spălat. Recomandarea clară a unui expert în electrocasnice

Utile
Cât de des trebuie să cureți mașina de spălat. Recomandarea clară a unui expert în electrocasnice
Mașina de spălat trebuie curățată periodic

Mașina de spălat este electrocasnicul cel mai folosit din casă. Studiile au arătat că aproximativ 59% din populație nu își curăță mașina la fel de des pe cât recomandă specialiștii, iar 21% nu fac acest lucru niciodată. Un expert în electrocasnice a arătat, pas cu pas, cât de des ar trebui curățată, de fapt, mașina de spălat! Veți rămâne surprinși!

Cât de des trebuie să cureți mașina de spălat

Mașina de spălat rufe este una dintre cele mai apreciate aparate electrocasnice din gospodărie. Își face de fiecare dată treaba cu rapiditate și eficiență, însă pentru ca aceasta să funcționeze la parametrii optimi, specialiștii recomandă curățarea ei periodică.

Michael Forbes, expert în electrocasnice, a dezvăluit cât de des trebuie curățată mașina de spălat: „În general, o spălare de întreținere ar trebui făcută cel puțin o dată pe lună pentru a menține mașina în cea mai bună stare posibilă și pentru a asigura că hainele arată cel mai bine și sunt spălate corespunzător.”

Vezi și: Cu ce să pulverizezi în mașina de spălat pentru a rămâne mereu curată. Are rezultate miraculoase

Moduri simple și eficiente de a curăța electrocasnicul

Expertul a împărtășit, de asemenea, câteva semne care indică faptul că mașina de spălat are nevoie de o curățare cât mai rapidă. Mirosurile neplăcute, reziduurile depuse pe garnitura ușii, urme de detergent rămase, depuneri de balsam în tambur și haine care nu sunt spălate corect sunt toate indicatori care arată că electrocasnicul are nevoie de o curățare rapidă.

O simplă spălare cu apă fierbinte, cunoscută adesea sub numele de spălare de întreținere, implică selectarea ciclului de spălare la cea mai înaltă temperatură a mașinii, spre exemplu la 90 de grade, și adăugarea unui produs special, pentru a distruge microbii din interiorul cuvei.

După terminarea ciclului de spălare, scoateți sertarul pentru detergent și clătiți-l cu apă caldă și săpun. Acest lucru se poate face în chiuvetă, într-un vas de spălat sau în baie.

Curățați mereu tamburul și rezervorul pentru detergent

În plus, curățați cavitatea pentru detergent folosind o cârpă umedă și apă caldă. Ștergeți zona interioară în care alunecă sertarul, acolo se depune cea mai multă mizerie.

Un alt truc este curățarea tamburului. Utilizați o cârpă pentru a șterge tamburul mașinii de spălat, asigurându-vă că curățați întreaga suprafață pentru a îndepărta orice reziduuri rămase. Puteți pulveriza pe tamburul mașinii de spălat cu oțet alb și îl puteți șterge apoi cu o cârpă curată. Acest lucru va ajuta la eliminarea reziduurilor și a petelor de apă calcaroasă.

Și curățarea garniturii de cauciuc a este esențială, pentru o mai bună funcționare a mașinii! Verificați dacă există resturi în cavitatea de cauciuc, acestea pot include nasturi, agrafe și chiar păr. Îndepărtați-le și curățați zona respectivă cu apă caldă!

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Românii care nu și-au primit pensiile. Când vor fi livrate
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Capital.ro
Horoscop 4 mai 2024. Balanțele au o viața amoroasă incitantă, Scorpionii trebuie să aibă grijă la sănătate
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O tânără a stârnit controverse după ce a recunoscut că nu își spală pijamalele după fiecare purtare. Ce i-au spus internauții
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro