10 apr. 2024 | 15:14

Cu ce să pulverizezi în mașina de spălat pentru a rămâne mereu curată. Are rezultate miraculoase

Diverse
Cu ce să pulverizezi în mașina de spălat pentru a rămâne mereu curată. Are rezultate miraculoase
Cu ce să pulverizezi în mașina de spălat pentru a rămâne mereu curată. Are rezultate miraculoase

Mașina de spălat este unul dintre cele mai utilizate electrocasnice, nelipsit din casa fiecărei familii. Este important, însă, să o îngrijim ca la carte, astfel încât să funcționeze la capacitate maximă. Există un truc ce merge la mașinile de orice tip și le ajută să se mențină curate mereu. Află cu ce trebuie să le pulverizezi.

Cât de des se curăță mașina de spălat

Mașinile de spălat au destul de multe compartimente care necesită curățare. Un expert în curățare a remarcat că există o modalitate de a curăța întregul aparat dintr-un singur foc, fără să ai nevoie de prea multe soluții toxice din magazine.

Dacă o mașină de spălat nu este curățată cum trebuie, hainele nu vor fi spălate corect și chiar pot ajunge să aibă un miros urât. Deoarece este folosită mereu apă, nu trebuie să ne mire faptul că, uneori, cuva poate deveni un mediu propice pentru microbi și bacterii.

Puțini știu că mașina de spălat ar trebui curățată în mod constant și foarte des dacă este extrem de utilizată. Poate fi dificil să îndepărțati toată murdăria de pe suprafețe, însă nu imposibil.

Este ușor de rezolvat atunci când anumite locuri, cum ar fi garnitura ușii, au nevoie de îngrijire, fiind o zonă greu accesibilă. Totuși, cu o metodă simplă, toate compartimentele vor arăta ca noi în câteva clipe.

Cel mai tare truc pentru mașina de spălat

Există o metodă simplă de curățare a mașinilor de spălat rufe care va face sigiliul, tamburul și sertarul pentru detergent să arate ca noi în câteva minute. Tot ce trebuie să faci este să setezi electrocasnicul gol, pe un program cu temperatură foarte ridicată, fără să pui haine înăuntru.

Astfel, vor fi distruși microbii și orice aromă neplăcută va dispărea. De altfel, experții în curățenie recomandă folosirea produselor speciale din comerț, care să se plieze exact pe nevoile tale, astfel încât să scapi de orice problemă pe care o are mașina ta de spălat.

„Acestea sunt cele mai bune pentru a îndepărta murdăria și bacteriile din întregul sistem al mașinii de spălat, asigurându-ne că este un mediu sigur, proaspăt și lipsit de mirosuri”, spune un expert în curățenie.

Expertul a adăugat că există câteva produse de uz casnic pe care le puteți folosi pentru a vă curăța mașina de spălat. De exemplu, puteți pulveriza tamburul mașinii de spălat cu oțet alb și îl puteți șterge apoi cu o cârpă curată. Acest lucru va ajuta la eliminarea reziduurilor și a petelor de apă dură și poate chiar îndepărta cu ușurință grăsimea.

De asemenea, puteți turna oțet alb distilat în dozatorul de detergent și puteți rula mașina de spălat pe un ciclu cu apă fierbinte. Acest lucru va ajuta la curățarea în continuare a întregului sistem, fără să afecteze în vreun fel eficiența.

Pentru a reduce acumularea de mucegai în interiorul sigiliului și sertarului după curățare, specialiștii spun să le aerisim constant și să nu le lăsăm niciodată închise.

Ori de câte ori mașina de spălat nu este în uz, este important să lăsați ușa ușor întredeschisă. La fel procedați și cu sertarul pentru detergent, pentru a permite aerului să circule.

„Dacă parcurgeți acești pași și mașina de spălat încă miroase, merită să inspectați țeava verticală, deoarece poate exista acolo o mulțime de apă murdară, urât mirositoare sau mucegai”, a spus specialistul american.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Decizie pentru proprietarii de terenuri din România. Este obligatoriu până la 31 mai
Capital.ro
Oraşul din România în care se construieşte cel mai modern stadion din țară. Simona Bucura: "Va avea peste 15.000 de locuri"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
PENSIILE recalculate, CÂND vin PRIMII BANI! ANUNȚ oficial
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro