Aparatele electrocasnice folosite de gospodine au evoluat mult de-a lungul timpului. Mașinile de spălat de astăzi ușurează sarcinile de curățenie din locuință. Setările mașinii sunt în număr foarte mare în prezent, însă asta nu înseamnă că orice obiect poate fi spălat în tamburul aparatului.
Unele lucruri se pot deteriora, dacă sunt spălate la mașină. Altele pot chiar să distrugă cuva aparatului electrocasnic, prin zgârierea lui. În materialul de astăzi, Playtech Știri îți explică ce obiecte nu ar trebui să speli niciodată la mașină, potrivit specialiștilor. Primul pe listă: pantofii.
„Pantofii, în timp ce sunt agitați, pot zgăria tamburul mașinii de spălat, iar pantofii înșiși își pot pierde forma sau pot provoca dezechilibre, ceea ce poate duce la vibrații puternice în timpul ciclului de centrifugare”, au explicat experții de la RGBDirect.
Pentru a curăța pantofii murdari, folosește apă cu săpun și o perie moale. Cu ajutorul lor, poți îndepărta orice urme și pete. Dacă trebuie neapărat să-i pui la mașina de spălat, asigură-te că îi bagi în fețe de pernă obligatoriu, pentru a-i proteja.
Paturile pentru animalele de companie pot deveni urât mirositoare, însă chiar și așa, nu se bagă niciodată la mașina de spălat, dacă prezintă umplutură vrac. Umplutura se poate răsfrânge în așa fel încât riscul de deteriorare a motorului aparatului electrocasnic este unul mare.
Mai mult decât atât, părul și blana animalelor de companie pot înfunda filtrul și sistemul de drenaj al mașinii de spălat, potrivit experților citați.
Majoritatea articolelor de mătase necesită tratamente de curățare chimică, deoarece temperaturile ridicate și ciclurile rapide de centrifugare de la mașina de spălat pot provoca ruperea țesăturilor delicate, a spus Deyan Dimitrov, CEO al Laundryheap.
De asemenea, materialele ar putea chiar să-și piardă forma sau să se micșoreze dacă sunt introduse în mașina de spălat. Astfel, este recomandat să acționezi cu atenție când speli articole delicate, cum ar fi lenjeria sau cravatele. Mătasea, dar și lâna riscă să se strângă, mai ales când sunt spălate la căldură mare.
Nu în ultimul rând, verifică întotdeauna articolele vestimentare pe care le pui la spălat, mai ales buzunarele blugilor, pentru a nu prezenta baterii sau componente electrice. Acestea pot deteriora mașina de spălat, precum și articolul în sine, lucru pe care cu siguranță îl știai deja.