Cum să reduci consumul de carburant. Toți șoferii trebuie să știe asta

Cum să reduci consumul de carburant

Prețurile au crescut în toate și în tot, iar dacă pentru costul brânzeturilor nu s-ar îngrijora nimeni, la combustibil situația stă diferit. Tu știi cum trebuie să conduci pentru a reduce consumul?

Cum să reduci consumul de carburant

Prețul usturător la benzină și motorină reprezintă pentru toată lumea o problemă serioasă pentru bugetul personal. Toate s-au scumpit, banii nu ajung, așa că economia este singura cale de a răzbi și poate de a-ți mai cumpăra și o haină când și când. De știut este că și pentru această problemă există rezolvare. De renunțat la mașină de tot nu se poate, astfel că poți adopta un stil diferit de a face lucrurile, așa încât consumul de combustibil să scadă. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să consumi mai puțin.

  • Fă-ți plan!

Asigură-te că ai o destinație clară, căci în funcție de ea poți să îți planifici traseul mai ușor. Scurtăturile sunt de preferat pentru a evita și nervii din cauza aglomerației, dar și golirea rezervorului.

Cum să reduci consumul de carburant. Toți șoferii trebuie să știe asta
Prețul usturător la benzină și motorină este pentru toată lumea o problemă pentru bugetul personal
  • Verifică, verifică, verifică

Asigur-te că presiunea în pneuri este potrivită. Trebuie să știi că pneurile neumflate la presiunea nominală pot duce la creșterea consumului cu un procent de 3%. De aceea, cel mai bine pentru tine este să verifici cât de des cu putință pneurile.

  • Aruncă de obiectele nefolositoare din mașină

Orice corp în minus înseamnă o masă mai redusă a mașinii, lucru care înseamnă un consum mai mic. Astfel, ar fi util să scapi de lucrurile de care nu ai nevoie zilnic.

  • Nu tura motorul

Ține în frâu pornirile de o viteză năucitoare ori de competiție la semafor. La plecarea de pe loc poți tura, mai mult ca sigur, motorul mai puțin. De asemenea, schimbarea treptelor ar fi bine să se realizeze la limita inferioară a turației optime.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI