Atenție, șoferi! Cei care își lipesc pe mașină semnul „Baby on board” sunt în pericol

Atenție, șoferi! Cei care își lipesc pe mașină semnul
Cei care își lipesc pe mașină semnul "Baby on board" sunt în pericol

Aproape 2 milioane de șoferi au fost implicați în accidente rutiere din cauză că au avut lipit pe lunetă semnul „Baby on board” sau pentru că au avut în partea din spate a mașinii jucării care le-au blocat vederea. Potrivit datelor obținute în urma unui sondaj, 37% dintre părinți au lipit pe mașini astfel de semne.

Cei care își lipesc pe mașină semnul „Baby on board” nu văd bine în spate

„Baby on board” (Bebeluș la bord) este un semn pe care părinții îl lipesc pe luneta mașinii pentru a-i face pe ceilalți participanți la trafic mai atenți la drum. Cei care îl observă ar trebui să conducă mai prudent, având în vedere că în mașina din fața lor se află un copil. Semnul îi încurcă, în schimb, chiar pe cei pe a căror mașină se află lipit. Aceștia nu mai au o vizibilitate la fel de bună în partea din spate și fac manevre care duc în cele din urmă la producerea de accidente rutiere.

„Acest ajutor poate deveni un obstacol dacă şoferii afişează semnul atunci când copilul nu este în autovehicul. Şi mai grav este pericolul care poate fi creat de şoferii care îşi îngreunează vederea în spate aglomerând geamurile cu prea multe semne”, este de părere Julie Townsend, reprezentant al Poliției din Marea Britanie.

37% dintre părinți au lipit semnul „Baby on board” pe mașina cu care circulă pe drumurile publice, iar 46% dintre cei care au participat la sondaj au declarat că lasă semnul la vedere chiar dacă în acel moment copilul nu se află cu ei în mașină.

„Există beneficii şi riscuri în ceea ce priveşte semnele „Baby on Board”. Ele pot oferi informaţie folositoare pentru paramedici în cazul unui accident, dar prea multe elemente noi afişate pot reprezenta o problemă de siguranţă”, a declarat un purtător de cuvânt din cadrul Poliției din Marea Britanie.