Chef Cătălin Scărlătescu a împărtășit cu toate gospodinele secretul pentru preparatul care nu lipsește de Crăciun de pe masa de sărbătoare. Celebrul bucătar a oferit tuturor doamnelor rețeta sa specială pentru piftia de porc. Multe dintre ele o fac greșit și nu știu să îi ofere o aromă deosebită. Ce ingredient nu trebuie să lipsească din compoziție? Doar așa o să îi dai un gust fantastic.
Sărbătorile de iarnă de apropie cu pași repezi, iar gospodinele se pregătesc deja pentru mesele încărcate de bucate care mai de care mai delicioase. Desigur că românii adoră să pregătească mai ales preparatele tradiționale care să le aducă aminte de copilărie.
Doamnele gătesc în sezonul rece: tobă, cârnați de casă, fripturi, dar și piftie. Toate acestea au la bază carne de porc. Chef Cătălin Scărlătescu a oferit tuturor un secret pentru piftia de porc ce nu trebuie să lipsească de la începutul meselor. Conform bucătarului de la ,,Chefi la cuțite”, din compoziție nu trebuie să lipsească urechile de porc.
500 g pulpă de porc;
500 g picioare de porc;
1 kg cap de porc, neapărat urechi;
2 morcovi mari;
o rădăcină de păstârnac;
o ceapă;
sare;
piper boabe;
1-2 căpățâni de usturoi pisat.
Poate puțini știu, dar există și piftie de crap. Peștele se curăță fără să se îndepărteze coada, capul și înotătoarele, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu sare și foi de dafin. Trebuie să spumezi apa în timpul procesului de câte ori este nevoie, iar mai apoi să scoți peștele când este complet fiert.
Lasă capul să fiarbă în continuare la foc moderat până când supa scade și devine gelatinoasă. Adaugă usturoiul și drege totul cu albuș de ou bătut spumă, strecoară și toarnă peste pește, iar mai apoi păstrează la rece.