Cum să prepari cel mai bun cidru în casă. Băutura care îți va schimba dispoziția în vara asta

Cum să prepari cel mai bun cidru în casă. Băutura care îți va schimba dispoziția în vara asta
Cum să prepari cel mai bun cidru în casă. Băutura care îți va schimba dispoziția în vara asta. Sursa foto: sanatateafemeilor.ro

Vă prezentăm o rețetă ușoară de cidru de mere. Rețeta nu necesită mult timp de preparare, doar câteva ingrediente naturale și vă va face vara mult mai frumoasă.

Cum se prepari cel mai bun cidru în casă. Băutura aceasta îți va face vara mai frumoasă

Cidru de mere este o băutura delicioasă ce se poate pregăti foarte simplu acasă. Rețeta necesiită doar câteva ingrediente naturale. Cidrul este considerat o băutură tonică și energizantă, cu un nivel scăzut de alcool.

De asemenea, are un gust savuros și poate fi obținut acasă din mere fermentate. Cidrul se mai poate face și din pere sau gutui.

Cum să prepari cel mai bun cidru în casă. Băutura care îți va schimba dispoziția în vara asta
Cum să prepari cel mai bun cidru în casă. Băutura care îți va schimba dispoziția în vara asta. Sursa foto: foodpanda.ro

Rețetă pentru cidru de mere:

Cidru de mere se poate prepara dulce, mediu sau sec. De asemenea, gustul cidrului poate să difere în funcție de specificul unei anumite regiuni.

Cidrul se fabrică din sucul care este extras din pulpa de mere curățate. De asemenea, consumul de cidru de mere, datorită vitaminelor B1, B2, B6, dar și vitamina C și acid folic, aduce o mulțime de beneficii sănătății celui care îl consumă.

Ingredientele și pașii necesari pentru prepararea cidrului de mere

Merele vor trebui curățate de cotor şi de coajă. De asemenea, părţile lovite vor trebui îndepărtate. Merele curîțate vor trebui tăiate în bucăţele mici şi clătite în apă rece în care s-a dizolvat în prealabil puţină sare de lămâie sau sucul unei lămâi. Acestea nu vor lăsa merele să oxideze.

Pasul următor este micșorarea merelor cu blenderul. Piureul obținut se va pune într-un vas mare de sticlă. Piureul va trebui cântărit. Astfel, pentru fiecare kilogram de piureu de mere se va pune 150 de grame de zahăr.

Când este bun să fie consumat cidrul de mere

Vasul va trebui acoperit cu un capac de fermentație, iar capătul extern al furtunului acestuia se pune-l într-un vas cu apă.

La o săptămână după ce a fost pus în vas, cidrul se mută într-un alt vas, dar fără să se mute și drojdia care s-a format pe fundul vasului. Cidrul de mere se mai lasă la limpezit între două săptămâni și o lună, după care se poate pune în sticle. După ce a fost pus în sticle, cidrul poate fi consumat după bunul plac al fiecăruia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI