Cum să păstrezi ouăle proaspete mai multe săptămâni. Trucul care are rezultate

Cum să păstrezi ouăle proaspete mai multe săptămâni. Trucul care are rezultate
Cum se pastreaza ouale mai mult timp

Am aflat cum să păstrezi ouăle proaspete mai multe săptămâni. Trucul care are rezultate, în contextul în care ouăle au un termen mic de valabilitate. Așadar, ce trebuie să facă pentru a păstra ouăle cât mai mult timp, vezi în rândurile de mai jos ale articolului.

Cum poți să păstrezi un ou fiert timp de un an și să fie bun de mâncat. Ce trebuie să faci

Ouăle sunt un aliment deosebit și cea mai ieftină sursă de vitamine de pe piață, însă acestea se pot strica ușor dacă nu sunt depozitate așa cum trebuie. Astfel, dacă vrei să le păstrezi proaspete un timp mai îndelungat, trebuie să știi cum să faci acest lucru. Metoda este una simplă, iar ouăle tale vor fi bune de consumat după foarte mult timp.

Apelând la acest truc nu vei mai fi nevoit să arunci ouăle când s-a împlinit data de expirare. Tot ce trebuie să faci este să le depozitezi așa cum recomandă experții în alimentație.

Ouăle pot fi ținute și la congelator

Mulți români păstrează ouăle în frigider, neștiind că acestea pot fi ținute în siguranță și la congelator. Astfel, oul poate rezista circa cinci săptămâni de la data ambalării în frigider și chiar până la 12 luni în congelator.

Pentru început, ouăle trebuie fierte. Nu este indicat să fie băgate la congelator crude, pentru că îşi vor mări volumul şi se vor crăpa. Albușurile vor îngheța destul de bine, însă gălbenușurile vor deveni groase și lipicioase, astfel că nu este recomandat.

Cum păstrezi gălbenușurile proaspete la congelator

De asemenea, un alt truc arată cum să congelezi gălbenuşurile crude. Gălbenușurile trebuie puse într-un recipient, înțepate puţin, după care se adaugă peste ele un vârf de linguriţă de sare sau o linguriță de zahăr. În felul acesta se evită coagularea, iar gălbenușurile vor putea fi păstrate așa chiar și trei luni.

De asemenea, atunci când vrei să decongelezi ouăle fierte sau gălbenuşurile crude nu trebuie decât să le scoți cu o seară înainte de a le prepara și consuma.

Oul, o sursă de vitamine

„Oul este cu siguranță alimentul vedetă al unui mic dejun sănătos. Unde mai pui că oul este o esență de nutrienți- are proteine etalon, de cea mai înaltă calitate, minerale și vitamine, grăsimi esențiale- totul cu numai 80 de calorii. Dacă ar avea și un strop de fibre, am putea considera oul un aliment complet!”, a declarat Mihaela Bilic, medic nutriționist.

Nu în ultimul rând, ouăle fierte sunt recomandate acelora care țin dietă. Acestea se digeră mai greu, astfel că vor da pentru mai mult timp senzația de sațietate.

Urmăriți Playtech.ro și pe