08 iul. 2023 | 14:48

Cum să obții roșii mari și zemoase. Secretul grădinarilor pentru cea mai bună recoltă de tomate

Utile
Cum să obții roșii mari și zemoase. Secretul grădinarilor pentru cea mai bună recoltă de tomate
Cultivarea roșiilor delicioase este ușoară dacă știi de ce au nevoie plantele

Cultivarea plantelor de roșii este întotdeauna un efort de grădinărit care merită. Dacă totul decurge conform planului, vei obține o recoltă uriașă de roșii delicioase pe care le vei folosi în multe feluri de mâncare gustoase de vară. Dar, câțiva pași greșiți pot avea ca rezultat niște roșii nu prea delicioase, cu o aromă amară, textură moale sau crăpături în piele. Pentru a te ajuta să începi să cultivi cele mai gustoase roșii posibile, îți spunem secretul grădinarilor, cum să obții roșii mari și zemoase.

Secretele pentru a avea culturi de roșii mari și frumoase

Cultivarea roșiilor delicioase este ușoară dacă știi de ce au nevoie plantele pentru a crește roșii mari și zemoase. Fie că cultivi roșii savuroase, fie că cultivați roșii cherry care sunt dulci ca o bomboană, aceste secrete de cultivare a roșiilor te vor ajuta să obții aroma ideală.

Așa că, în cele ce urmează îți spunem secretel grădinarilor pentru cea mai bună recoltă de tomate.

Vezi și: Ce să faci cu florile roşiilor pentru o recoltă nemaivăzută. Doar legumicultorii cu experienţă procedează aşa

Grădinarii îți spun cum să obții roșii mari și zemoase

Odată cu începutul fiecărui sezon de creștere, grădinarii din întreaga țară așteaptă cu nerăbdare emoția de a culege primele roșii coapte. Cu toate acestea, temperaturile scăzute și vremea capricioasă din primăvară pot întârzia plantarea și încetini creșterea plantelor de roșii iubitoare de căldură. Iată cum să obții roșii mari și zemoase:

1. Ai nevoie 7-8 ore de soare direct pentru culturi de roșii bune

Plantele de tomate iubesc soarele, așa că vei obține cele mai bune rezultate cultivându-le într-un loc cu cât mai multă lumină directă a soarelui. Deși plantele de tomate pot supraviețui cu 6 ore de soare direct pe zi, ele vor fi mai fericite cu 7-8 ore.

Alege cel mai luminos loc din curte și asigură-te că nu este umbrit pentru jumătate din zi de copaci, garduri sau clădiri. Nu uita să folosești niște țăruși sau colivii de roșii pentru a menține plantele în poziție verticală și orientate spre soare.

Vezi și: Afacerea banală cu care un român a dat lovitura. Câţi bani face legumicultorul cu roșiile-gigant

2. Testează și ameliorează solul,așa obții roșii mari și zemoase

Dacă cultivi roșii în recipiente, te asigurăm că pământul pentru ghiveci este sănătos și echilibrat dacă îl cumperi nou. Cu toate acestea, dacă le plantezi în patul de grădină, este posibil ca acel sol să aibă nevoie de unele amendamente după iarna lungă și sezonul de creștere de anul trecut.

Un test de sol te va ajuta să determini dacă lipsesc nutrienți sau dacă nivelul pH-ului este ușor deplasat. Un sol ușor acid, cu un pH între 6,5-6,8 este ideal.

3. Adaugă îngrășământ de calitate pentru legume

Atunci când plantele de roșii cresc la viteze atât de impresionante, este logic că au nevoie de mult combustibil pentru a le menține în viață. Folosește un îngrășământ solubil în apă, special conceput pentru roșii, pentru a avea cele mai bune șanse de succes.

Vezi și: Ce să presari peste roşii ca să crească mari şi frumoase. Aşa vei fi invidiat de toţi vecinii

Dacă testul solului a identificat niveluri de nutrienți sub așteptări, ai putea cumpăra o formulă care este îmbogățită cu acei nutrienți necesari. Aplic-o o dată pe săptămână și ia în considerare, de asemenea, utilizarea unui îngrășământ de transplant pentru a facilita tranziția în pământ.

4. Udă roșiile cu generozitate și consecvență

Dacă vrei roșii mari și suculente, plantele tale vor avea nevoie de multă apă. Cu toate acestea, consecvența este cheia pentru a obține cele mai bune rezultate. Dacă nu ești consecvent cu momentul și cantitatea de apă pe care o uzi, pielițele roșiilor se vor despica sau, eventual, vor dezvolta putregai la capătul florii. Grădinarii sugerează să uzi seara, o dată la două nopți, în funcție de vreme.

Vezi și: Ce îngrășământ să pui la roșiile din grădină. Este cel mai bun și costă doar câțiva lei, nu mai sta pe gânduri

Sistemele de irigare prin picurare sau furtunurile de udare sunt ideale pentru a oferi plantelor o umiditate constantă fără a exagera. Nu uita, udă întotdeauna roșiile la nivelul solului, acest lucru întărește sistemul radicular și evită bolile foliare.

5. Folosește straturi de mulci și culegi mari și zemoase

Întinde un strat de mulci pe suprafața solului pentru a preveni evaporarea prea rapidă a umidității solului sub soare. Folosește un mulci natural care nu conține coloranți artificiali, cum ar fi scoarță mărunțită sau frunze acoperite cu mulci.

Mulciul va ajuta, de asemenea, să blocheze germinarea buruienilor, iar buruienile pot ajunge să fure o mulțime de nutrienți din sol de la plantele de legume în creștere.

6. Taie sugativele de roșii, altfel nu vor crește repede

Ești curios care este secretul pentru ca roșiile tale să crească mai repede? Secretul este tăierea sugativelor! Pe măsură ce plantele tale de roșii cresc, vei vedea noi tulpini mici răsărind din locul unde ramurile mai mari se conectează la tulpina principală.

Vezi și: Cu ce să stropești roșiile și castraveții pentru a scăpa de păduchi. Amestecurile care rezolvă problemele

Acești ”sugători” consumă de fapt multă energie din planta dumneavoastră. Ciupește-le cu degetul mare și arătătorul, permițând plantei să își dedice mai multă energie pentru a crește roșii uimitoare, mai repede.

7. Plantează-ți roșiile foarte adânc și vor fi mari și zeomase

Iată un secret al cultivării roșiilor, știai că dacă plantezi roșiile adânc, rădăcinile se vor propaga din acea tulpină principală? Acest lucru este util pentru că, adesea, plantele de roșii pot deveni puțin cam șubrede și se pot răsturna, chiar și în stadiile lor timpurii.

Când le plantezi, fă-o la o adâncime suficientă pentru ca setul inferior de frunze să fie la un centimetru sau doi deasupra suprafeței solului.

Unii grădinari folsoesc tehnica plantării roșiilor pe laterale, care agață planta în pământ, răspândește sistemul radicular pe o suprafață mai mare și întărește tulpina principală pe măsură ce se îndreaptă spre soare.

8. Ajută la polenizare plantei și te bucuri de roșii mari și zemoase

Bineînțeles, albinele, gândacii, fluturii și alți polenizatori din grădină sunt bucuroși să te ajute cu sarcinile de polenizare, dar nu strică să contribui și tu. Dacă ai roșii care cresc într-o seră, atunci polenizarea manuală este esențială.

Vezi și: Cu ce să uzi roșiile ca să crească mari și dulci. Amestecul costă câțiva lei, dar rezultatul este uimitor

Tot ce ai nevoie este o periuță de dinți sau o pensulă curată. Atinge ușor fiecare floare cu peria de câteva ori imediat ce observi că s-a deschis, acest lucru permite polenului masculin superior să cadă pe pistilul feminin inferior

Gravitația va face acest lucru de la sine, dar un mic ajutor uman poate produce și mai multe fructe.

9. Îndepărtează frunzele moarte și deteriorate sau nu vei avea roșii bune

Lăsarea frunzelor bătrâne și moarte pe plante poate goli planta de energie valoroasă. Acel material vegetal deteriorat este, de asemenea, susceptibil de a dezvolta ciuperci, care se pot răspândi prin plantă și o pot slăbi.

Taie bucățile cu o foarfecă dezinfectată și aruncă-le la gunoi, sau în coșul de compost, dacă nu există semne de boală sau ciupercă.

10. Ia în considerare rotația culturilor dacă vrei roșii mari și zemoase

Unul dintre secretele pentru a preveni ca agenții patogeni și ciupercile să atace plantele de roșii în creștere este practicarea rotației culturilor. Sporii pot hiberna pe timpul iernii și pot reveni primăvara, gata să se joace cu plantele din nou.

Vezi și: Greșeala pe care o faci atunci când tai plantele de roșii. Ce trebuie să faci pentru a avea o cultură bogată

Mutarea roșiilor într-un nou loc în grădină va reduce probabilitatea ca aceiași agenți patogeni să le dăuneze ca anul trecut. Și, după cum probabil poți ghici, roșiile fără boli sunt mult mai gustoase decât alternativa.

Concluzie

Acum, că ai aflat cum să obții roșii mari și zemoase, este momentul să începi să plantezi roșiile. Pentru a cultiva cea mai fantastică grădină de legume de până acum, ține cont de recomandări și de secretele împărtășite de grădinarii cu experiență. Așa vei avea o cultură de roșii mari și zemoase.

PlaySport
E aproape ILEGAL de fierbinte! S-a iubit nebunește cu Ronaldo și nu s-a știut absolut nimic până acum! Dezvăluie TOT din relație. Cum a agățat-o Cristiano
Ego.ro
Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți
Stirile PROTV
Declarație comună: Rusia și China avertizează împotriva războiului nuclear și convin să extindă exercițiile militare
EVZ.ro
Mulți români cultivă roșii, dar fac o mare greșeală. Trucul care ajută pentru tomate perfect coapte
Digisport.ro
FOTO Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez
Adevarul
Superbacteriile care fac șah-mat sistemul medical. Omenirea este tot mai vulnerabilă în fața microorganismelor
BZI.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Spynews.ro
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Viva.ro
Scandalul uitat dintre Bianca Drăgușanu și Anamaria Prodan: „Toate deşteptele şi perfectele cu castraveţi în cap au început să...”
Impact.ro
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Stiri din Lume
AMANTELE care au devenit NEVESTE! Ele au DISTRUS căsniciile barbaților celebri din România
Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și a mâncat un chips extrem de picant
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Fenomene meteo care au devastat Europa ajung în România. Este alertă totală la nivel național
EVZ.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
S-a decis plata. Banii se transferă direct în cont din 27 iunie. Cine sunt românii norocoși
Capital.ro
Românii vor putea să-și calculeze singuri pensiile. Şeful Casei de Pensii: "Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial"
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Un întreg oraș e speriat după ce camerele de supraveghere au filmat o creatură bizară în fața grădinii ZOO. Ce poate fi
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro