Cum să menții aerul rece în mașina ta fără a porni aerul condiționat. Metodele dau rezultate

Cum să menții aerul rece în mașina ta fără a porni aerul condiționat. Metodele dau rezultate
Cum poți menține mașina răcoroasă dacă nu funcționează aerul condiționat

Cel mai esențial lucru vara, atunci când mergi cu mașina, este ca aerul condiționat să funcționeze. În caz contrar, riști să te topești în mașină. Cu geamurile deschise poți merge, însă dacă circuli cu viteză prea mare va fi inconfortabil și zgomotos, iar dacă stai în trafic va fi oarecum egal cu zero.

Aerul condiționat, cel mai bun prieten al tău vara

Din fericire, dacă aerul condiționat de la mașina ta nu mai funcționează, există câteva trucuri care te vor ajuta să te răcorești, astfel încât călătoria ta să fie mai confortabilă. Dacă temperaturile sunt foarte ridicate, mașina devine un adevărat cuptor, iar dacă aerul condiționat nu funcționează, vei avea o problemă mare.

Totodată, căldura exagerată din mașină nu este doar enervantă, ci poate să ne afecteze din punct de vedere fizic și psihic. Pe de cealaltă parte, nici aerul condiționat nu este mereu cea mai bună variantă.

Folosirea aerului condiționat crește consumul carburantului și poate provoca unele alergii, asta dacă filtrul este vechi sau murdar. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că trebuie să suportăm temperaturile mari fără a face ceva. Există anumite soluții la care poți apela dacă nu îți funcționează aerul condiționat.

Cum poți menține mașina rece fără a folosi aerul condiționat

  • Parchează mașina la umbră

Senzația pe care o ai atunci când te urci într-o mașină care a stat la soare toată ziua, în temperaturi de 30 de grade Celsius, este una extrem de neplăcută. Pentru a face această experiență cât mai puțin chinuitoare, parchează mașina la umbră și sigur va fi mai răcoare. Poate nu cu mult, dar sigur va fi mai bine.

O altă opțiune ar fi folosirea de parasolare, astfel încât razele soarelui să nu bată direct în mașină. Dacă ai un garaj, cu atât mai bine. Nu doar că mașina va fi ferită de razele soarelui, ci va fi și mai răcoare înăuntru.

  • Aerisește mașina

Un alt truc pentru a fi mai răcoare în mașină este să lași geamurile puțin deschise după ce o parchezi. Nu foarte mult, astfel încât să poată forța cineva geamul, ci doar puțin, pentru a încuraja circulația aerului.

Acest lucru va împiedica acumularea unei călduri excesive în mașina ta și va fi mai răcoare atunci când te urci pentru prima dată după ce a stat la soare.