Deși poate părea incredibil, întinderea corespunzătoare a rufelor ude poate reduce semnificativ necesitatea de a le călca ulterior. În acest articol, noi îți vom spune cum să întinzi rufele ude pentru a scăpa de călcat. Iată câteva trucuri și sfaturi care te vor ajuta să reduci timpul petrecut cu călcatul hainelor.
Multe mașini de spălat moderne au o funcție care împiedică șifonarea rufelor. De obicei, aceasta utilizează un ciclu de rotație mai lentă și mai lungă. Dar ce faci dacă nu deții o astfel de mașină? Ei bine, există o serie de metode eficiente de a întinde rufele ude, iar noi îți vom prezenta câteva dintre acestea.
Pentru majoritatea articolelor de îmbrăcăminte, acest truc este foarte util. Mai precis, după ce le-ai scos din mașina de spălat, hainele se pun pe umerașe, iar apoi acestea se agață pe sârma de rufe. În acest fel, cutele vor fi mult mai reduse, iar strângerea hainelor va fi și mai ușoară. După ce hainele s-au uscat, puteți să le agățați direct în șifonier. Asigură-te că umerașele sunt suficient de spațiate pentru a permite circulația aerului.
După ce scoți hainele din mașina de spălat, este recomandat să le scuturi bine pentru a elimina cutele și pentru a le ajuta să se așeze mai bine. Acest pas simplu poate face o mare diferență în modul în care se usucă rufele.
De asemenea, este indicat să întinzi bine rufele pe sârmă sau pe suportul de uscat. Așadar, trage de colțuri și margini pentru a întinde materialul și a evita formarea cutelor. Apoi, așază hainele astfel încât să nu se suprapună, pentru a permite o uscare uniformă.
De menționat este și faptul că un loc bine ventilat ajută hainele să se usuce mai repede și mai uniform. O uscare rapidă previne formarea cutelor. Dacă este posibil, usucă rufele afară, la soare și la aer curat. În schimb, în interior poți folosi un ventilator sau un dezumidificator. Asta pentru a accelera procesul de uscare a rufelor.
Există și unele produse care te pot ajuta în acest sens. De exemplu, un balsam de rufe de calitate poate ajuta la reducerea cutelor, făcând fibrele materialului mai moi și mai puțin predispuse la șifonare.
Pentru articolele mai delicate sau pentru cele care se șifonează ușor, poți folosi un uscător de rufe cu funcție de abur. Aburul ajută la netezirea fibrelor și la reducerea cutelor. Așadar, dacă pui în practică aceste sfaturi, poți reduce semnificativ timpul petrecut cu călcatul. În plus, articolele tale vestimentare vor fi mai netede și mai bine întreținute.