Cum fierbi laptele fără să dea în foc. Trucul genial folosit de bunicile de la țară

Cum fierbi laptele fără să dea în foc. Trucul genial folosit de bunicile de la țară
Aplica-l pe cel mai potrivit pentru tine

Fierberea laptelui este o chestiune foarte simplă, mai puțin când dă în foc. Lupta este reală pentru că, în cele din urmă, trebuie să cureți toată mizeria. Laptele lipit de oală sau ibric se spală extrem de greu. Dacă te ferești de fiertul laptelui pentru că îți este frică de faptul că se prinde sau că dă în foc, există câteva trucuri pe care să le încerci. Aceste trucuri sunt simple și nu necesită mult efort. Așadar, iată câteva sfaturi rapide pentru a preveni fierberea laptelui.

Cum să fierbi laptele corect

Varsă apă în vas

Primul sfat este destul de simplu și convenabil. Tot ce trebuie să faci este să torni puțină apă într-un vas și apoi să adaugi laptele în vas. Lasă-l să dea în clocot și nu vei mai asista niciodată la dezastru.

De asemenea, poți opta pentru a lua un vas mai mare în comparație cu cantitatea de lapte. În continuare, nu trebuie decât să adaugi apă urmată de lapte. Acest sfat te ajută, de asemenea, de la fierberea laptelui.

Freacă unt pe marginea vasului

Ia un vas în care vei fierbe laptele. Freacp unt pe marginea vasului și apoi toarnă laptele. Acest lucru va împiedica laptele să dea în clocot.

Pune o spatulă de lemn pe centrul oalei

Păstrând o spatulă de lemn deasupra vasului cu lapte în timp ce acesta fierbe, vei împiedica laptele să dea în clocot. Asigură-te că ții spatula în centrul vasului (exact ca diametrul cercului).

Ia vasul de pe foc și scutură-l

Ori de câte ori simți că laptele tău este pe cale să dea în clocot, ridică vasul și scutură-l ușor. Laptele care fierbe se va liniști cu siguranță. Acest sfat va funcționa doar atunci când stai cu ochii pe vas. Prezența de spirit este o calitate necesară pentru ca acest truc să aibă succes. Asigură-te că nu îți arzi mâna în timpul procesului, în timp ce ridici vasul.

Stropiți apă pe spumă

Dacă acest sfat ți se pare puțin dificil, atunci poți opta pentru o variantă mai simplă. Poți presăra puțină apă pe spuma care iese din lapte. Acest lucru te-ar ajuta să previi ca laptele să nu dea în clocot.

Urmăriți Playtech.ro și pe