29 apr. 2022 | 17:10

Cum să faci detergent din albușurile de ou. Trucul pe care îl vei folosi mereu de acum înainte

Utile
Cum să faci detergent din albușurile de ou. Trucul pe care îl vei folosi mereu de acum înainte
Cum poți să faci un detergent ecologic din albuș de ou?

Dacă ți-a rămas albuș de ou de la un desert, nu trebuie să îl arunci. Care sunt variantele pe care le ai la dispoziție în cazul în care rămâi cu prea multe în plus? Nu trebuie să le arunci! Puțini știu, dar există câteva trucuri utile care te ajută inclusiv în casă. Poți face din ele chiar și un detergent economic și ecologic. Cum trebuie să procedezi și de ce alte lucruri mai ai nevoie pentru această activitate?

Truc pentru casă: cum să faci detergent din albușurile de ou?

Multe din rețelele de deserturi au în compoziție doar gălbenușul, dar nu trebuie să te gândești să arunci albușurile. Pune-le într-un recipient separat după ce termini prăjitura preferată, ulterior poți să le adaugi într-un alt desert pe bază de spumă sau într-o omletă doar din albușuri pentru dimineață.

De asemenea, ele pot fi utile în alte scopuri decât te-ai fi gândit inițial. Puțini oameni știu, dar poți face chiar și un detergent ecologic și economic din ele. Trebuie să bați albușurile până se întăresc, ulterior înmoaie un bumbac în albuș și freacă ușor plantele din interior.

Ele vor fi strălucitoare și foarte sănătoase. De asemenea, poți să faci același lucru când vine vorba despre curățarea pantofilor, curelelor sau jachetelor. Pielea va fi din nou strălucitoare, curată și va părea că abia i-ai cumpărat.

Pentru un detergent din albuș, înmoaie o cârpă din microfibră în soluția cu câteva picături de oțet de vin alb și curăță mobilierul din lemn. Vei putea observa cum nici praful nu se va așeza imediat.

Mai multe trucuri naturale de curățat

Nu trebuie să mai cheltui sume uriașe pe diverse produse din supermarket-uri atunci când vrei să îți îngrijești mobilierul. Piesele din lemn sunt cele mai delicate, mai cu seamă că nu trebuie să le ștergi sau speli cu produse care au multe chimicale în compoziție. Ai mai jos o serie de soluții naturale pentru această activitate!

  • Oțet alb și săpun neutru: una dintre cele mai simple formule, ideală pentru îndepărtarea urmelor de umezeală și mucegai și pentru prevenirea creșterii ciupercilor pe lemn.
  • Amoniac și apă: Amestecarea amoniacului cu apă este un amestec puțin mai puternic decât oțetul și săpunul, dar foarte eficient în îndepărtarea petelor încorporate.
  • Albușuri de ou și amoniac: foarte utile pentru a asigura umiditate și hidratare suprafețelor din lemn care s-au uscat în timp.
  • Maioneză: Dacă aveți pete localizate pe lemn, puteți aplica puțină maioneză deasupra și aplicați-o cu o cârpă moale pentru a o îndepărta.
Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro