Bucătarul Ovidiu din Bacău – sau Bărbosu, așa cum este cunoscut în mediul online, a dezvăluit ce ingredient cheie adaugă în macaroane pentru a le da un gust deosebit. Rețeta pe care trebuie să o respecți, dacă vrei să te bucuri de cele mai savuroase macaroane cu brânză.
Macaroanele cu brânză sunt un fel de mâncare deosebit de aromat. Ele pot fi servite la micul dejun, prânz sau cină mai ales copiilor, dar nu numai. Nu necesită mult timp de pregătire. Pe scurt, pui doar la fiert pastele, le legi cu compoziția potrivită, prepari toppingul și… gata!
Un astfel de fel de mâncare este o alegere excelentă pentru orice masă sau ocazie. Poți servi macaroanele cu brânză în forma propriu-zisă, cu gem sau dulceață deasupra, așa cum procedează bucătarul Ovidiu din Bacău – sau Bărbosu, cum este cunoscut în mediul online sau împreună cu alte alimente.
Citește și: Secretul celor mai bune macaroane cu brânză. Ingredientul pe care mulți îl ignoră
Bucătarul mai sus numit a dezvăluit pe rețelele sociale că adaugă un ingredient deosebit pentru a oferi un gust deosebit preparatului, anume fructe uscate. Bunicile noastre foloseau prune sau caise uscate, însă poți pune și alte fructe, cum ar fi stafidele sau merele.
Citește și: Rețetă de mac & cheese ardelenesc. Cum faci macaroane cu trei feluri de brânză și bacon
Macaroanele cu brânză și fructe uscate sunt gata. Pot fi servite imediat, cu grijă să nu se ardă cineva din cauza temperaturii lor ridicate. Se pot consuma ca atare sau cu gem sau dulceață deasupra, în funcție de preferințele și gusturile fiecărei persoane de la masă. Poftă bună!