Bucătăria franțuzească este un adevărat colț de Rai pentru cei mai gurmanzi. Majoritatea oamenilor care consumă carne abia se pot ține departe de un filet mignon bine preparat. Nu trebuie să te mai gândești la o ieșire la restaurant pentru a gusta celebrul preparat pentru că poți să îl faci chiar tu în bucătăria personală. Ai nevoie însă de ingrediente de calitate și puțină îndemânare, dar mai ales atenție la cronometru. Cum poți să prepari o bucată de carne perfectă pentru prânz?
Bucătăria franțuzească este una din cele mai apreciate din lumea întreagă. Specialiștii susțin că cele mai bune rețete sunt cele simple, dar cu ingrediente de calitate.
Nu e nevoie să respecți mulți pași pentru un filet mignon perfect, ci doar să fii atent la timpul de gătire. O bucată de carne delicioasă și fragedă nu are nevoie de multe minute în tigaie.
Nu mai trebuie să faci economii pentru a-ți permite o ieșire la restaurant unde să guști o astfel de delicatesă pentru că poți să gătești rețeta dorită la tine acasă pentru cei dragi. De asemenea, un astfel de preparat este perfect într-un weekend alături de prieteni.
Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să cumperi o bucată de carne proaspătă și să o depozitezi la rece până când alegi să o gătești. Este cel mai bine să achiziționezi vedeta din farfurie de la un măcelar sau de la producători mici.
Îndepărtează marginile înainte să gătești carnea, condimentează și pune totul în unt. Bucătarii prepară carnea la temperaturi ridicate preț de maximum 8 minute. Încearcă să ungi cu unt toată bucata de carne în momentul în care se gătește.
Un alt truc fantastic de care trebuie neapărat să ții cont este să lași carnea să se odihnească. Scoate vedeta din farfurie pe un tocător și nu te mai atinge de ea măcar două minute. Este recomandat să o tai feliuțe tot pe tocător pentru că se va scurge sucul din interior.
O porție de filet mignon se servește cu un piure fin de cartofi cu trufe, sparanghel, morcovi, cartofi aurii la cuptor sau un cartof copt tăiat pe jumătate. Nu uita de un sos de vin sau unul special pentru vită care nu trebuie să lipsească din farfurie.