Vrei să pregătești cartofi prăjiți, însă fără prea multe calorii? Îți recomandăm să îi prepari fără ulei de floarea-soarelui sau alt tip de ulei. Nu acest produs este secretul cartofilor pai crocanți, de fapt.
Cartofii prăjiți fierbinți și crocanți sunt o gustare perfectă pentru când ești în criză de timp și garnitura ideală pentru preparatele servite la masă. Este foarte ușor să îi pregătești acasă, într-un stil de arată exact ca la restaurant. Trebuie doar să știi ce ingrediente să folosești.
Playtech Știri îți propune o rețetă de cartofi prăjiți, însă fără ulei. Vor fi delicioși la final și, în plus, nu vor prezenta aditivi sau metode misterioase de îmbunătățire. Vor fi perfecți, crocanți, așa cum îți dorești, datorită unui ingredient cheie folosit pentru preparare, anume albușul de ou, dar nu numai.
Citește și: Când nu ai voie să faci cartofi prăjiți în tigaie, de fapt. Detaliul periculos pe care mulți îl ignoră
Un alt secret pentru ca preparatul să fie crocant are legătură cu timpul de înmuiere al cartofilor. Îți recomandăm ca, înainte de a găti cartofii pai, să îi ții în apă rece 10-15 minute. În acest fel, tuberculii vor elimina amidonul și zahărul. La final, cartofii prăjiți vor fi crocanți și gătiți uniform.
Cartofii prăjiți sunt o garnitură perfectă pentru friptură, dar și pentru cremvuști, burgeri, pui la rotisor și pește la grătar. Deși unele rețete recomandă prăjirea cartofilor, am constatat că rezultatul poate fi satisfăcător și dacă modul de preparare diferă. Ți-l prezentăm în continuare.
Cartofii pai la cuptor sunt gata după alte 10 minute. Nu sunt gătiți cu ulei și, în plus, arată foarte bine: sunt arămii și au o nuanță frumoasă. Pot fi consumați ca atare, alături de sosul preferat sau pot fi serviți la masă împreună cu alte preparate. Toată lumea va fi mulțumită. Poftă bună!