04 mai 2023 | 14:26

Când nu ai voie să faci cartofi prăjiți în tigaie, de fapt. Detaliul periculos pe care mulți îl ignoră

Diverse
Când nu ai voie să faci cartofi prăjiți în tigaie, de fapt. Detaliul periculos pe care mulți îl ignoră
Tu știi când nu ai voie să faci cartofi prăjiți în tigaie? Multe gospodine ignoră acest detaliu. Este periculos pentru sănătate.

Știai că nu toți tuberculii pot să fie gătiți în toate formele? Chiar dacă produsul este foarte versatil, specialiștii nu recomandă consumul lor astfel. Află în rândurile de mai jos când nu ai voie să faci cartofi prăjiți în tigaie. Mulți ignoră acest detaliu.

Când nu ai voie să faci cartofi prăjiți în tigaie

Cartofii sunt, probabil, unul dintre cele mai versatile alimente din bucătărie. Îi poți prepara în multe feluri, de fiecare dată având un gust delicios. De obicei, când gospodinele nu au foarte mult timp la dispoziție, îi prăjesc. Știai, însă, că nu toți cartofii pot să fie gătiți astfel? Iată despre ce este vorba!

Puține gospodine verifică tuberculii cumpărați de la magazin, supermarket sau din piață în privința unui detaliu important. Dacă vrei să gătești cartofi, trebuie neapărat să ții cont de el. Consumul unui cartof aflat în stare proastă îți poate afecta starea de sănătate. În principiu, tuberculii prezintă probleme în momentul în care nu sunt depozitați corespunzător.

De multe ori, cartofii prezintă germeni, însă nu toate gospodinele remarcă acest lucru. Unii specialiști în sănătate recomandă aruncarea cartofilor de acest fel, alții susțin că tuberculii sunt în continuare comestibili. Indiferent ce alegi să faci, ideal este să nu prăjești cartofii în tigaie, dacă au germeni.

Cum identifici germenii de pe cartofi, de fapt

Germenii de pe cartofi pot fi identificați, de obicei, sub forma unor mici umflături pe suprafața tuberculului. Acestea pot să aibă o culoare mai deschisă decât restul legumei. Dacă la început umflătura este mică, în timp crește, se lungește și se subțiază, extinzându-se în afara tuberculului.

Germenii de pe cartofi au, în general, o nuanță ușor verde, ceea ce indică faptul că tuberculul a fost expus prea mult timp la lumină. Dacă tuberculii pe care vrei să îi folosești la prepararea de diverse mâncăruri prezintă pete ușor verzi, poți fi convinsă că deja au început să se formeze germeni.

În practică, aceștia reprezintă un fel de pesticid natural, fiind produși pentru ca tuberculul să se apere de bacterii și ciuperci. Însă dacă prăjești cartofii atât timp cât prezintă germeni, riști să ți se facă rău, să ai febră și dureri de cap sau chiar probleme de natură gastrointestinală.

Dacă vrei ca tuberculii pe care îi cumperi de la magazin să nu prezinte germeni, ai grijă să îi depozitezi în condiții corespunzătoare. Nu trebuie să fie expuși la lumină și oxigen. Cel mai bine este să îi păstrezi într-un spațiu în care temperatura să nu depășească 8 grade.

Parteneri
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Redactia.ro
O recunoști? A fost cea mai bine vândută artistă din epoca interbelică. A depășit-o chiar și pe Maria Tănase
Click.ro
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri care loveau un bărbat cu bâte
Digi24
Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol în teritoriile din Antarctica revendicate de Marea Britanie
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
„Condu ca o femeie!” Ce se ascunde în spatele acestui slogan și ce-i așteaptă pe șoferi
EVZ.ro
Cum a fost surprins Ronald Gavril, iubitul Anamariei Prodan, la întoarcerea în România, de către parteneră. Luptătorul va participa la gala sportivă organizată de impresară
Spynews
Rămâi pe loc fără PERMIS. Legea nouă care intră în vigoare în România
Capital.ro
Românii care ar putea ieși la pensie mai devreme și după 1 septembrie 2024. Legea ar urma să se schimbe
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o CONCUBINĂ și un COPIL
Mediaflux
Jurații de la Chefi la cuțite, detalii din culisele emisiunii, înainte de Marea Finală. Cum a fost competiția pentru Richard Abou Zaki sau Alexandru Sautner
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro