Cum să faci căldură în casă cu doar 50 de lei. Trucul a devenit viral VIDEO

Cum să faci căldură în casă cu doar 50 de lei. Trucul a devenit viral VIDEO
Cum sa iti incalzesti casa ieftin

Cum să faci căldură în casă cu doar 50 de lei, este trucul care a devenit viral. Se apropie anotimpul rece, iar oamenii speriați de facturile mari la încălzire caută tot felul de soluții pentru a avea căldură, dar pe bani mult mai puțini.

Cum poți să te încălzești cu bani puțini. Ai nevoie de câteva ghivece și câteva lumânări

Pe rețeaua socială TikTok circulă un truc care ne învață cum să avem căldură în casă cu bani puțini, mai exact, cu o investiție totală de doar 50 de lei. Foarte inventivi, internauții români au găsit o modalitate de a avea căldură în casă la un preț foarte redus.

Mecanismul este ușor de creat și presupune folosirea unor ghivece din teracotă și lumânări. În acest fel, cei care au pus în practică trucul spun că locuința se poate încălzi chiar și până la 22 de grade Celsius.

De ce ai nevoie

Pentru a realiza acest sistem ingenios de încălzire va fi nevoie de o tavă de cuptor/farfuria ghiveciului, două cărămizi/pietre sau două vase micuțe care sunt rezistente la căldură, două ghivece din teracotă sau doar unul, și câteva lumânări.

În magazinele de specialitate, un ghiveci din teracotă are un preț cuprins între 5 lei și 20 lei, în funcție de mărime. Lumânările trebuie să fie rotunde și mici, iar un set de 50 de bucăți poate costa de la 10 lei la 25 de lei.

Nu uita să acoperi găurile ghivecelor

În final, mai este nevoie de ceva care să acopere gaura ghiveciului, dacă există, pentru a împiedica pierderea căldurii. Mare atenție, dacă alegeți să puneți două ghivece, trebuie să fie acoperite ambele găuri. Când aveți la îndemână toate aceste lucruri, vă puteți apuca de asamblarea sistemului de încălzire. Așezați lumânările (4 la număr) pe o suprafață neinflamabilă (ideal pe tava de gătit), aprindeți-le și așezați cele două suporturi în jurul lor (cum ar fi cărămizi sau vase micuțe rezistente la căldură).

Peste aceste două puncte de sprijin, puneți ghiveciul/ghivecele de flori cu gura în jos, așezate unul peste celălalt. După ce lumânările vor arde câteva minute, veți începe să simțiți cum vasul din teracotă se încălzește și acționează exact ca și un reșou, emanând ușor căldură.

Riscurile încălzirii cu această metodă ieftină

Există și câteva riscuri, pe care cei care încearcă acest sistem de încălzire ar trebui să le știe. În primul rând, există risc de incendiu. Orice lucru care implică foc este periculos, mai ales dacă aveți animale de companie, copiii mici sau dacă, pur și simplu, nu îl supravegheați îndeaproape.

Un al doilea lucru la care trebuie să fiți atenți este că, dacă le așezați corect, ghivecele se vor încinge foarte tare, așa că încercați să nu atingeți dispozitivul. Trebuie să aveți niște mănuși de cuptor în apropiere, astfel încât să vă puteți descurca dacă e nevoie să atingeți ghivecele încinse.

@bloemenrobberechts Spoiler allert: it really works!! #diy #energie #lifehack ♬ Coffee for You Head – Vinyll