Iarna și-a intrat în drepturi în cel puțin jumătate din țară. Șoferii se confruntă cu dificultăți în trafic, din cauza ninsorilor și a viscolului. Pentru români, dezghețarea și dezaburirea autoturismului se numără deja printre primele sarcini ale zilei. Tu știi cum să dezabureşti cel mai repede maşina? Trucul care te va ajuta să nu pierzi vremea în frig.
Cel puțin jumătate din țară se află sub avertizări de COD GALBEN și COD PORTOCALIU de ninsori, viscol și intensificări de vânt. Ambele alerte meteo au fost prelungite până duminică, 29 ianuarie. Traficul a fost dat peste cap încă de la finalul săptămânii, șoferii confruntându-se cu reale provocări.
Printre primele sarcini ale participanților la trafic, în această perioadă a anului, se numără dezghețarea și dezaburirea mașinii. Iarna, umiditatea aerului exterior, precum și temperaturile scad. Aerul din interiorul autoturismului este umed și cald, din cauza respirației. Acesta intră în contact cu cel din mediul extern, luând naștere aburirea geamurilor.
În articolul de astăzi, îți vom explica cum trebuie să procedezi pentru a dezaburi rapid parbrizul și geamurile laterale de la mașină. Bineînțeles, cea mai simplă metodă este să lași geamurile deschise. Însă, având în vedere temperaturile scăzute de afară, această metodă nu este tocmai la îndemână.
Pentru a dezaburi rapid mașina, specialiștii îți recomandă să apelezi la sistemul de ventilație. Atenție! Nu facem referire la sistemul de recirculare a aerului din autoturism, ci la utilizarea simplei ventilații. Cu ajutorul acestei funcții, geamurile se vor dezaburi rapid și vei putea circula imediat cu mașina.
Iată cum trebuie să procedezi ca să dezaburești rapid mașina! Este un truc pe care toți șoferii trebuie să-l știe, cu precădere în această perioadă a iernii. Pornește ventilația la mașină și, în primă fază, seteaz-o să funcționeze la un nivel scăzut. Accesează, apoi, funcția auto și setează ventilația la temperatură maximă.
Nu te grăbi. Așteaptă până în momentul în care instalația începe să se încălzească. După acest punct, poți să crești intensitatea ventilației spre maxim. Coboară, de asemenea, parasolarele în așa fel încât circuitul de aer să fie mai mic și mai aproape de parbrizul autoturismului. Așa, mașina se va dezaburi rapid.
Citește și: Butonul de la mașină care dezgheață rapid geamurile înghețate. Puțini oameni îl folosesc
Odată ce motorul mașinii s-a încălzit, poți să oprești aerul condiționat. Reglează temperatura aerului din mașină potrivit propriilor tale preferințe. Nu uita să modifici intensitatea ventilației – cel puțin, până când reapare din nou condens la nivelul geamurilor și a parbrizului. Ridică parasolarele și gata, ești pregătit pentru drum!