Cum să consumi mai puțină benzină sau motorină când conduci. Secretul neștiut de șoferi

Cum să consumi mai puțină benzină sau motorină când conduci. Secretul neștiut de șoferi
Sfaturile experților sunt extrem de bine venite!

Experții în domeniul auto te sfătuiesc cum să consumi mai puțină benzină sau motorină când conduci. Este vorba de secretul neștiut de șoferi. Dacă ținem cont de actualele prețuri, sfatul este cum nu se poate de bine venit.

Știi cum să consumi mai puțină benzină sau motorină când conduci? Iată ce spun experții

În aceste zile, ca urmare a crizei prin care trece toată lumea, prețurile la carburanți au ajuns la valori extrem de mari. În acest context, sfaturile experților, despre cum să consumi mai puțină benzină sau motorină, am putea spune că sunt extrem de bine venite.

Șoferii au fost îndemnați să folosească o tehnică puțin cunoscută de schimbare a treptelor de viteză pentru a crește eficiența consumului de combustibil al mașinii.

Făcând așa, vor economisi bani pe benzină și motorină. În ciuda faptului că prețurile carburanților au scăzut ușor în ultimele săptămâni, acestea rămân în continuare ridicate.

În România, în medie, automobiliștii plătesc astăzi, 5 octombrie, pentru benzină standard între 6.50-6.57 lei/l. Pentru benzină premium, între 6.96-7.03 lei/l. De cealaltă parte, pentru motorină standard, plătesc între 7.89-7.92 lei/l, și pentru motorină premium, între 8.25-8.28 lei/l. Deci, valorile sunt totuși mari.

Seretul neștiut de șoferi ar ajută al reducerea consumului de carburanți

În acest context, experții în domeniul auto le-au reamintit șoferilor să folosească cea mai mare viteză posibilă atunci când pornesc la drum. Utilizând cea mai mare treaptă de viteză posibilă în limita de viteză, șoferii pot crește economia de combustibil.

Viteza excesivă este cel mai mare factor de consum de combustibil. Astel, șoferii sunt îndemnați să aibă piciorul de pe accelerație. Acest lucru va asigura o accelerare ușoară. Trebuie să recunoaștem, este foarte important pentru un condus eficient din punct de vedere al consumului de combustibil.

Una dintre cele mai bune modalități de a obține o viteză mare este de a conduce în cea mai mare treaptă de viteză posibilă pentru vehicul, respectând în același timp limita de viteză. În zonele urbane, șoferii sunt sfătuiți să treacă prin treptele de viteză cât mai repede cu cele mai mici turații posibile. Cu cât motorul se învârte mai repede, cu atât mai mult combustibil utilizează vehiculul.

Având în vedere că prețurile la carburanți, chiar compensate, sunt mari, genul acesta de condus vă poate ajuta la reducerea unui consum excesiv de carburant, deci la o cheltuială în plus.

Așa că, atunci când vă gândiți să apăsați accelerația, gândiți-vă care este consumul. Cel mai important lucru la care să vă gândiți este dacă merită să faceți asta.