Cum plăteşti mai puţină benzină sau motorină. Trucul genial de care puţini şoferi au habar

Cum plăteşti mai puţină benzină sau motorină. Trucul genial de care puţini şoferi au habar
Cum sa faci economie de carburant

S-a aflat cum să plăteşti mai puţină benzină sau motorină. Trucul genial de care puţini şoferi au habar a fost prezentat pe TikTok, iar clipul a devenit viral, fiind urmărit de sute de mii de oameni. Așadar, ce trebui să faci, de fapt, vezi în rândurile de mai jos.

Cum să cheltui mai puțin cu benzina sau motorina. S-a spus pe Tik Tok ce trebuie să faci la pompă

De când cu scumpirile românii încearcă tot felul de metode pentru  a mai scuti un ban. Își scot electrocasnicele din priză, pentru o factură mai mică la curent, mai fac un grătar pentru a avea o factură de gaze mai mică, încearcă să conducă în așa fel încât să mai economisească niște combustibil…etc.

Toate soluțiile de economisire vin de la anumiți experți. De data aceasta, o doamnă a împărtășit pe rețeaua socială Tik Tok un video în care ne învață cum putem să plătim mai puțin pentru benzină și motorină, în contextul în care și prețul acestora a luat-o razna.

Trucul constă în alimentarea mașinii

Trucul, de fapt, este mai mult o metodă de alimentare a maşinii, care ar fi mult mai în avantajul șoferilor. În general, românii au obiceiuri diferite atunci când merg la benzinărie pentru alimentarea mașinii.

Unii merg să facă plinul, alții să alimenteze câţiva litri, atunci când au nevoie ori becul din bord îi anunță că sunt pe cale să rămână fără carburant…etc.

Cât trebuie să alimentezi

Metoda de alimentare nouă și mai sănătoasă se referă la menţinerea rezervorului de benzină la jumătate, în permanență, astfel încât pierderile prin evaporarea carburantului să fie minime.

O doamnă este cea care a explicat metoda în clipul video viral de pe TikTok, spunând că este unul dintre cele mai importante sfaturi pe care un şofer îl poate primi atunci când vrea să facă economie de carburant.

Sfatul doamnei de pe Tik Tok

„Umpleţi când rezervorul de benzină este plin pe jumătate. Dacă vă permiteţi, păstraţi-l tot timpul la jumătate. Care este motivul: cu cât ai mai mult gaz în rezervor, cu atât mai puţin aer ocupă spaţiul gol. Benzina se evaporă mai repede decât îţi poţi imagina”, a spus femeia.

Un specialist auto confirmă metoda de economisire a carburantului

Și James Baker, un specialist auto de la RegCarCheck, a spus că trucul reprezintă o modalitate reală pentru șoferi să urmărească economia de combustibil.

„Cu cât țineți mai multă benzină în rezervor, cu atât mai puțin aer umple spațiul gol. Când combustibilul se întâlnește cu aerul, acesta se evaporă mai repede. Rezervele de benzină au un acoperiș interior care limitează evaporarea, conducerea cu mai puțin oxigen în rezervor elimină acest lucru în continuare. Este un pont grozav”, a declarat acesta.

Urmăriți Playtech.ro și pe