28 feb. 2024 | 13:20

Cum să bați ouăle pentru a unge aluatul deserturilor, înainte de a le da la cuptor. Ce ingredient să folosești

Diverse
Cum să bați ouăle pentru a unge aluatul deserturilor, înainte de a le da la cuptor. Ce ingredient să folosești
Nu folosi apă sau lapte pentru a bate oul cu care ungi deserturile dulci, înainte de a le da la cuptor. Cofetarii recomandă alt ingredient.

Nu folosi apă sau lapte pentru a bate oul cu care trebuie să ungi deserturile dulci, înainte de a le da la cuptor. Cofetarii experimentați recomandă folosirea unui alt ingredient lichid. Va transforma textura aluatului, precum și aroma finală a preparatului în unele desăvârșite. În ce constă secretul.

Cu ce se mixează oul bătut pentru a unge preparatele

Dacă obișnuiești să prepari produse de patiserie acasă, cu siguranță știi deja că acestea se ung întotdeauna cu un amestec de ou bătut înainte de a fi puse la copt. Mixul adaugă strălucire și culoare preparatului și ajută, în unele cazuri, la sigilarea marginilor de aluat.

De obicei, ouăle sunt bătute împreună cu apă sau lapte. În funcție de rețete sau moduri de preparare, ingredientul din urmă poate fi diferit. Oul bătut nu se folosește doar la produsele de patiserie, ci și în cazul cartofilor, de exemplu, înainte de a fi copți.

Efectul albușului de ou bătut asupra plăcintei cu crustă

În cazul plăcintelor cu crustă, albușul de ou bătut se folosește pentru a forma legături rigide pe margini, deci pentru a consolida oarecum structura desertului. Deasupra, poate fi ornat cu zahăr, scorțișoară sau alte ingrediente dintre cele preferate, care pot aromatiza preparatul final.

Citește și: Ce trebuie să faci întotdeauna cu ouăle înainte de a le pune în aluat? Aşa vei avea prăjituri pufoase, e chiar o ştiinţă

Cu ce ingredient lichid să bați oul pentru deserturile dulci

Pentru pâine sau alte produse asemănătoare, de cele mai multe ori albușul de ou se bate cu apă sau lapte, după cum am precizat deja. Cofetarii experimentați nu recomandă aceeași modalitate de a pregăti mixul din ou și pentru deserturile dulci, preparate pe bază de drojdie.

În cazul preparatelor dulci, pregătite cu drojdie, cum ar fi brioșele sau rulourile, cel mai bine este ca oul să fie bătut cu unt răcit la temperatura camerei și topit. Desertul va avea o aromă foarte bună, iar mixul de ou se va impregna mai adânc în compoziție, schimbându-i textura.

Citește și: De ce să pui oţet în compoziţia de chec. Detaliul care schimbă tot, vei fi lăudat pentru desert

Sfaturi pentru folosirea oului bătut în cazul deserturilor

Dacă lucrezi cu aluat foietaj, ai grijă la mixarea oului cu ingredientul lichid. Dacă amestecul se scurge pe marginile aluatului, straturile se pot lipi între ele și se vor umfla în timpul procesului de coacere în mod exagerat. Poți folosi mai puțin lichid în astfel de cazuri.

Unee gospodine bat oul în forma propriu-zisă, fără a folosi un alt ingredient lichid, indiferent că vorbim despre apă, lapte sau unt. Acest lucru conduce la formarea unei cruste mai întunecate la culoare decât în celelalte cazuri. În plus, amestecul este dificil de distribuit uniform.

Dacă vrei să folosești doar albușuri, fără gălbenușuri, la baterea ouălor, adaugă un praf de sare în acestea. Sarea va juca un rol important în slăbirea legăturilor oului, astfel încât mixul va fi mult mai ușor de întins de produsele de patiserie sau deserturi.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Adăposturi antiatomice și stocuri de alimente. Milioane de europeni au primit notificări
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Tragedie dublă în lumea muzicii. Legendele s-au stins unul după celălalt
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
S-a ANUNȚAT OFICIAL cu cât CRESC pensiile de la 1 ianuarie 2025. Se ÎNMULȚEȘTE cu numărul de PUNCTE
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro