Cum s-au cunoscut Klaus Iohannis și soția sa. Sunt căsătoriți de peste 25 de ani. Ce i-a ținut împreună

Autor: Juncu Raluca - 12:21, 18 nov. 2019
Cum s-au cunoscut Klaus Iohannis și soția sa

A trecut deja mai bine de un sfert de secol de când Klaus și Carmen Iohannis și-au unit jurămintele pentru totdeauna. Povestea de dragoste dintre Președintele României și prima doamnă s-a menținut nestăvilită de-a lungul timpului, reprezentând un adevărat reper de stabilitate și respect.

Indiferent de traseul politic pe care s-a traversat de-a lungul timpului Klaus Iohannis, soția sa a fost mereu alături de el și l-a sărijinit. Dar ce i-a ținut împreună pe primii oameni ai statului vreme de 30 de ani?

Cum s-au cunoscut Carmen și Klaus Iohannis

Carmen și Klaus Iohannis s-au cunoscut în urmă cu mult timp, în perioada studenției și sunt nedespărțiti încă de atunci, potrivit viva.ro. Despre întâlnirea cu cea care avea să îi devină vitoare soțe, Klaus Iohannis povestește în volumul său lansat în 2014, „Pas cu pas”.
„În timpul facultăţii am cunoscut-o şi pe soţia mea, Carmen, dar în vechiul cerc de prieteni. A fost invitată de prieteni de-ai noştri care au rămas în Sibiu. Ne-am plăcut, pur şi simplu, iar chimia dintre noi depăşeşte orice descriere. (…) A durat mult până ne-am căsătorit. Ne-am cunoscut la 22 de ani şi ne-am căsătorit pe la 29 de ani”, a scris Klaus Iohannis.
După terminarea studiilor universitare, Klaus Iohannis a ajuns la catedră, unde a fost profesor de fizică, în vreme ce Carmen a ales să predea limba engleză în Sibiu.

Carmen Iohannis și Klaus Iohannis, fotografie din tinerețe. Foto: revistateo.ro
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis, fotografie din tinerețe. Foto: revistateo.ro

Din cauza distanței, relația dintre Carmen și Klaus putea să se rupă oricând, însă tânărul profesor de la acea vreme a făcut tot ce îi stătea în putință pentru a-și vedea iubita. Mergea zilnic 60 de kilometri cu bicicletă că să o vadă pe Carmen și asta pentru că mașină își luase abia la 30 de ani.

Cei doi s-au căsătorit în 1989, și, pentru că dragostea era atât de mare, Iohannis a ales să stea în România cu Carmen în loc să plece în Germania cu părinții săi, o tentație greu de refuzat la acea vreme.

Klaus Iohannis: „Arta nu este de a te îndrăgosti, ci de a menţine dragostea vie pentru mult timp”

Pentru Klaus Iohannis a fost dragoste la prima vedere, la fel și pentru Carmen. Însă, adevărata provocare, spune președintele, constă în a menține flacăra vie pentru un timp îndelungat.

„Am trecut de pragul de 25 de ani de când suntem căsătoriţi şi acum cred că pot să spun că arta nu este de a te îndrăgosti ci de a menţine dragostea vie pentru mult timp’, a declarat totodată Klaus Iohannis.

Președintele țării vorbește în cartea sa și despre aspectele din viața privată a familiei și cum alege să își petreacă timpul liber. Discretul cuplu prezidențial se consultă întotdeauna cu privire la concedii și vacanțe, dar și în privința multor alte aspecte ce țin strict de viața de familie.

„Viaţa noastră privată, atât cât e, nu are nimic extravagant, nimic spectaculos. Concediile ni le planificăm împreună şi mergem împreună peste tot. În concediu fac de toate, ca omul: depinde de perioadă, de program şi de ceea ce stabilim împreună, eu cu soţia”, a mai povestit Președintele României.

Povestea de iubire dintre cei doi este și va rămâne pentru mult timp în mentalul colectiv al românilor. Mai mult decât atât, la fiecare apariție în public, cuplul prezidențial vibrează de energie.

Deși a fost criticată de multe ori pentru ținutele ei, Carmen Iohannis rămâne o apariție discretă și elegantă.

Exact cu un an în urmă, Șeful Statului participa împreună cu soția sa la un dineu organizat în cinstea Prințului Charles. O primă fotografie de la eveniment era postată pe pagina de facebook a Primei Doamne a României, în care aceasta apare într-o frumoasă rochie roșie, semnată de designerul român Andreea Tincu.

Klaus și Carmen Iohannis, la dineul organizat în cinstea Prințului Charles, din noiembrie 2018. Foto: Facebook/ Carmen Iohannis
Klaus și Carmen Iohannis, la dineul organizat în cinstea Prințului Charles, din noiembrie 2018. Foto: Facebook/ Carmen Iohannis
Gest tandru făcut de Carmen Iohannis, către șefu statului, într-o vizită la Iași.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI