Klaus Iohannis, ceas de 40.000 de euro. De ce nu l-a purtat niciodată președintele

Klaus Iohannis, ceas de 40.000 de euro. De ce nu l-a purtat niciodată președintele
Ce ceas are Klaus Iohannis și de ce nu îl poartă? Foto: hepta.ro

S-a dat startul la războiul ceasurilor aleșilor țării. Se pare că nu doar Viorica Dăncilă are ceasuri de mare valoare. Și Klaus Iohannis a primit anul trecut un ceas, a cărui valoare este exorbitantă.

Cu ce ceas se „laudă” Președintele României

Klaus Iohannis are un ceas de mână chiar mai scump decât cel al Vioricăi Dăncilă. În 2018, Șeful Statului a primit un „ceas de mână model ScubaGraff 47 mm, curea neagră din piele de aligator, mecanism automat, rezistent la apă”.

Valoarea declarată a obicetului se ridică la aproape 400.000 de euro, mai precis 38.740 euro, adică aproape dublu comparativ cu Cartier-ul Vioricăi Dăncilă.

Viorica Dăncilă a fost profund criticată pentru ceasul scump pe care îl poartă în public. Candidatul la prezidențiale a declarat, miercuri seara, în cadrul conferinței de presă susținută la sediul PSD că ceasul pe care l-a primit de la soțul său nu valorează peste 5.000 de euro, motiv pentru care nu l-a trecut în declarația de avere. Deputatul PNL Florin Roman a acuzat-o că are un ceas de 80.000 de lei, care nu e trecut în declarația de avere.

”Este un ceas primit de la soțul meu, care nu valorează mai mult de 5000 de euro, ca să îl trec în declarația de avere. Soțul meu nu ar fi alocat 20.000 de euro. Ceea ce am văzut eu că a dat un domn, era un alt ceas. O să aduc acest ceas să vi-l prezint”, a declarat Viorica Dăncilă.

Bijuteria de aproape 40.000 de euro primită în dar de Klasu Iohannis nu se regăsește în declarația de avere și cu atât mai mult nu o poartă Președintelui întrucât aceasta a intrat oficial în partimoniul Administrației Prezidențiale.

Modelul ceasului lui Klaus Iohannis. Foto: wowbiz.ro
Modelul ceasului lui Klaus Iohannis. Foto: wowbiz.ro

 

Se pare că Președintele României a primit ceasul de la Șeicul Hamdan bin Zayed al Nayhan, conducător al Regiunii Al Dhafra a Abu Dhabi, Emiratele Arebe Unite, cu ocazia vizitei la București, din septembrie 2018. Atunci, Șeful Statului a mai primit un cadou scump de la șeic și anume o cutie de cristal cu 5 sertare cu imagini din Abu Dhabi, în valoare de 1.500 euro.