Cum s-a folosit Putin de Alina Kabaeva. Adevărul a ieșit la iveală despre „amantă”

Cum s-a folosit Putin de Alina Kabaeva. Adevărul a ieșit la iveală despre „amantă”
Cine este Alina Kabaeva, de fapt. Cum s-a folosit Vladimir Putin de fosta campioană olimpică la gimnastică ritmică.

Alina Kabaeva nu este nici amanta, nici soția lui Vladimir Putin. Un opozant al președintelui Rusiei susține că fosta campioană olimpică la gimnastică ritmică este folosită în cadrul unei operațiuni de acoperire. Într-adevăr, sportiva ar fi foarte apropiată de liderul de la Kremlin. Așa au apărut și zvonurile referitoare la o posibilă relație între cei doi. Însă lucrurile nu stau chiar așa, Vladimir Putin folosindu-se tenace de imaginea Alinei Kabaeva pentru a-și îndeplini scopurile. Află cine este Alina Kabaeva, de fapt și cu ce l-a ajutat pe liderul de la Kremlin.

Cine este Alina Kabaeva, de fapt

Un fost membru al opoziției din Rusia a spus adevărul despre Alina Kabaeva. Este vorba despre singurul deputat din Duma de Stat care a votat împotriva anexării Crimeei, Ilia Ponomariov. Fosta campioană, care a reprezentat subiect de primă pagină pentru ziare din întreaga lume, în urmă cu mai multe săptămâni,  nu este nici amanta, nici soția președintelui Rusiei.

Într-un interviu acordat jurnalistului ucrainean Dmitri Gordon, deputatul Ilia Ponomariov a explicat că, într-adevăr, Alina Kabaeva are mai mulți copii. Niciunul dintre ei nu este, însă, al lui Vladimir Putin. Parlamentarul a refuzat să precizeze cine este tatăl copiilor despre care s-a vehiculat atât de multă vreme că sunt ai liderului de la Kremlin.

„Cred că Alina Kabaeva este o operațiune de acoperire. Am multe dovezi că ea nu este soția lui. Și cred că copiii pe care îi are nu sunt copiii lui Putin. Ea îndeplinește o sarcină importantă. Bineînțeles, ea și Putin sunt buni prieteni, dar ea joacă un rol de fațadă, de acoperire”, a spus Ilia Ponomariov.

Ce rol a jucat „amanta” în ascunderea averii lui Putin

Deputatul a vorbit deschis și despre primul articol în care s-a scris că Alina Kabaeva ar fi fost amanta lui Vladimir Putin. Informația a fost atât de răspândită în presă, în anul 2008, încât președintele rus și-a ieșit din minți și la un ordin de-al său, primul ziar care a divulgat informația, Moskovski Komsomolets, a fost închis.

Ilia Ponomariov susține că îl cunoaște pe proprietarul ziarului cu pricina, pe nume Aleksandr Lebedev. Potrivit relatărilor acestuia, articolul despre amanta lui Vladimir Putin nu a fost altceva decât un pretext pentru a închide ziarul.

Citește și: Iubita lui Vladimir Putin, în vizorul SUA. Alina Maratovna Kabaeva, sancţionată dur

Chiar și așa, Alina Kabaeva a rămas o persoană apropiată a lui Vladimir Putin. În prezent, ea este la conducerea grupului de stat National Media, care controlează mai multe posturi de televiziune. Se mai spune, de asemenea, că fosta campioană olimpică a jucat un rol important în ascunderea averii liderului de la Kremlin în străinătate.