Cum s-a desfășurat întâlnirea dintre părinții Alexandrei Măceșanu și procurorii DIICOT. Gestul neașteptat al familiei fetei

Părinții Alexandrei Măceșanu, față-n față cu procurorii DIICOT

S-a scurs mai bine de o lună de la dispariția Alexandrei Măceșanu, iar părinții fetei au cerut anchetatorilor să vadă raportul în acest caz, care a îngrozit o țară întreagă. Aceștia s-au prezentat la sediul central DIICOT, unde s-a desfășurat întâlnirea cu procurorul de caz. Întâlnirea a luat însă o întorsătură neașteptată.

Ce au decis părinții Alexandrei Măceșanu

La începutul săptămânii, o echipă de polițiști s-a prezentat acasă la familia Măceșanu pentru a cere părinților să predea cartea de identitate a Alexandrei.

La acel moment, părinții fetei au refuzat să predea documentul și au cerut să vadă raportul la care s-a ajuns în această anchetă, dorind să cunoască astfel situația oficială existentă în cazul dispariției fiicei lor.

Cerearea le-a fost acceptată și ei au fost, ulterior, invitați la sediul central DIICOT pentru a vedea raportul din această anchetă.

Întâlnirea cu procurorul de caz a avut loc, joi – 5 septembrie, și a durat aproximativ o oră. Și de această dată, părinților Alexandrei le-a fost cerut să predea actul de identitate al fetei. Potrivit mediafax.ro, familia fetei a refuzat solicitarea primită.

Actul de identitate al tinerei a fost cerut, după ce raportul INML a arătat cu probabilitate de 99,93% că victima arsă în butoiul de pe proprietatea lui Gheorghe Dincă este Alexandra Măceșanu.

Gheorghe Dincă, bărbatul care susține că a omorât-o pe Alexandra Măceșanu
Gheorghe Dincă, bărbatul care susține că a omorât-o pe Alexandra Măceșanu

Pe baza acestui document de identitate s-ar începe apoi procedura pentru efectuarea certificatului de deces a tinerei de 15 ani.

„Nu am predat niciun act de identitate. Ne-au arătat de la IML, ne-au arătat certificatele acelea, actele, dar tot parcă nu suntem lămuriţi că copilul nostru a murit acolo în butoiul acela, parcă tot nu sunt probe suficiente.

Noi tot ne legăm de o mică speranţă, firicelul acela de speranţă ca pe copilul nostru să îl găsim să intre într-o bună zi pe poartă. (…)

Din ce am înţeles noi acolo (…) probele care sunt, dinţii din care s-a prelevat ADN-ul şi oasele… dar ce pot să vă spun este că nici mie nu mi-au spus concret oasele, dacă antropologic, toate oscioarele alea ar forma corpul Alexandrei, deci până nu cercetăm şi nu ştiu ce să zic”, a spus mama Alexandrei Măceşanu, într-o intervenție la Antena 3, potrivit mediafax.ro.

Ce spun reprezentanții DIICOT

Zilele aceastea, prin intermediul unui comunicat de presă postat pe site-ul instituției, reprezentanții DIICOT au făcut câteva precizări în legătură cu această situație.

„Urmare a informațiilor apărute în spațiul public, Biroul de Informare și Relații Publice aduce la cunoștință următoarele:
La data de 02.09.2019, procurorii DIICOT – Structura centrală au dispus, prin ordonanță, predarea de către familia victimei M.A.M. a cărții de identitate aparținând minorei, în acest sens fiind delegați ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova.

Persoanele menționate mai sus împreună cu un reprezentant al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Zonal Craiova – s-au deplasat la domiciliul părinților victimei minore, au adus la cunoștință acestora ordonanța dispusă in cauză, precum și concluziile raportului de expertiză genetică.

Familia victimei a refuzat să predea cartea de identitate aparținând victimei minore, motivând faptul că solicită să consulte conținutul concluziilor respectivului raport.

În acest sens s-a încheiat un proces verbal in care a fost consemnată poziția părinților, iar în urma consultării ofițerilor de poliție judiciară cu procurorii de caz, s-a dispus citarea părinților victimei minore la sediul DIICOT – Structura centrală pentru a li se pune la dispoziție concluziile documentului.

Citația a fost emisă, părinții victimei minore luând la cunoștință și semnând în nume personal.”, se arată în informarea făcută, recent, de DIICOT.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI