Cum rezolvă Nicușor Dan problema apei calde din București. Informații de ultimă oră

Cum rezolvă Nicușor Dan problema apei calde din București. Informații de ultimă oră
Nicușor Dan, anunţ important pentru bucureşteni. Când se va rezolva problema apei calde

Bucureştiul se află într-o situaţie de-a dreptul incredibilă pentru o capitală europeană a anului 2020. Se pare că apa caldă rămâne un adevărat lux pentru mulţi dintre locuitorii oraşului, având în vedere că de săptămâni bune aceştia se chinuie cu apa încălzită la aragaz. Speranţa rămâne noul edil, spun cetăţenii. Iată cum rezolvă Nicușor Dan această problemă!

Nicușor Dan a făcut anunţul aşteptat de toţi bucureştenii

După săptămâni întregi de aşteptare, bucureştenii primesc o veste bună din partea lui Nicușor Dan. Noul primar general al Capitalei a postat, pe contul său de Facebook, un mesaj pentru locuitorii Bucureştiului în care îi anunţă că reţeaua de termoficare va fi modernizata în curând.

“Alături de premierul Ludovic Orban și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, am semnat azi contractul de finanțare pentru modernizarea rețelei primare de termoficare a Capitalei. E vorba de un proiect în valoare totală de 1,5 miliarde de lei, dintre care aproximativ 87% fonduri europene nerambursabile, prin care vor fi reabilitați 212 kilometri de conductă din rețeaua primară.

În plus, Guvernul României – prin premierul Ludovic Orban – s-a angajat să contribuie separat cu 200 de milioane de euro pentru reabilitarea unei alte părți din rețeaua primară de termoficare, dar și cu demararea unui proiect pentru modernizarea producției de energie pentru termoficare, în cadrul ELCEN (pentru care voi reveni cu detalii în curând). Parteneriatul dintre municipalitatea bucureșteană și Guvern presupune de asemenea continuarea investițiilor în eficientizarea energetică a clădirilor prin izolare termică.

Pornesc deci acest mandat cu 4 proiecte importante pentru rezolvarea problemei căldurii și apei calde în București: două proiecte pentru reabilitarea rețelei principale de termoficare, un proiect pentru îmbunătățirea producției de energie termică și un proiect pentru termoizolarea blocurilor. Cu ajutorul bucureștenilor și în parteneriat cu administrația centrală, le voi duce la capăt”.

Nicușor Dan, anunţ important pentru bucureşteni. Când se va rezolva problema apei calde
Nicușor Dan, anunţ important pentru bucureşteni. Când se va rezolva problema apei calde

Mesajul incredibil transmis Gabrielei Firea

La finalul mesajului, Nicușor Dan a dorit să precizeze faptul că Gabriela Firea, fostul primar, este vinovată pentru falimentarea RADET. Se pare că motivul pentru care bucureştenii nu au apă caldă de atâta timp este faptul că ţevile găsite în subteran sunt ruginite, sparte şi neschimbate de ani de zile.

“Iar fostului primar general Firea – care s-a certat cu patru guverne și n-a făcut nicio investiție în termoficare, a băgat în faliment RADET și a lăsat bucureștenii fără apă caldă – îi spun că veninul pe care continuă să-l arunce public nu poate acoperi eșecul total al mandatului ei pe subiectul căldurii și apei calde”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI