Schimbări de ultimă oră ale ministrului Educației. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul oficial. Care sunt cele două propuneri esențiale pe care le-a făcut celor de la Comitetul pentru Revenirea României la Normalitate. De când se vor întoarce elevii fizic în școli.
Sorin Câmpeanu tocmai a făcut anunțul pe care toți școlarii și părinții acestora îl așteptau. După vacanța de Paște, ministrul Educației susține că elevii vor reveni în băncile din clase sub anumite condiții speciale, având în vedere faptul că acesta a făcut două solicitări în ședința Comitetului pentru Revenirea României la Normalitate.
Ministrul Educației pune accent pe faptul că elevii claselor terminale, cei de clasa a opta și a doisprezecea, respectiv tinerii care vor susține examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat trebuie să se întoarcă fizic în școli.
„Am solicitat să fie analizată posibilitatea de eliminare a condiției care vizează înjumătățire efectivelor în clasele terminale în scenariul roșu.
Am explicat că nu are niciun fel de logică atâta vreme cât în aceeași școală, pe același palier, două clase identice, cei de clasa a IV-a pot veni cu prezență fizică efectiv complet, cei de clasa a VIII-a, care au în luna iunie de susținut Evaluarea Națională, trebuie să vină doar jumătate.
De asemenea, Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a insistat asupra unei noi cereri pentru cei care frecventează cursurile școlilor speciale să se reîntoarcă în instituțiile de învățământ, deoarece au nevoie de tratamente speciale, de la kinetoterapie la logopedie și stimulare polisenzorială, beneficii de care nu pot avea parte prin internediul școlii online.
O a doua cerere pe care am prezentat-o a fost aceea ca școlile speciale să fie deschise integral cu prezență fizică începând cu data de 5 mai, la revenirea din vacanță, respectiv 10 mai pentru elevii din clasele terminale.
Sunt peste 27.000 de elevii cu cerințe educaționale speciale, sunt elevi care, în cea mai mare parte, au nevoie de cabinete de stimulare polisenzorială, de cabinete de stimulare psihomotricitate, de cabinete de logopedie, au nevoie de kinetoterapie. Dacă cineva își imaginează că acești peste 27.000 de elevi pot primi aceste elemente în online sau acasă se înșală amarnic.
Fiecare zi pierdută pentru acești copii înseamnă o aprofundare a riscului de eșec total în educație. Sunt convins că vom avea înțelegere”, a declarat Sorin Cîmpreanu la Digi 24.