Sorin Cîmpeanu, veste proastă pentru elevi și profesori. Ce condiție obligatorie trebuie îndeplinită pentru revenirea în școli

Sorin Cîmpeanu, veste proastă pentru elevi și profesori. Ce condiție obligatorie trebuie îndeplinită pentru revenirea în școli
Sorin Cîmpeanu, despre noile condiții de revenire fizică în școli Sursă foto: Inquam Photo/Ilona Andrei

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a dezvăluit în cursul zilei de marți condițiile de reluare a cursurilor fizice în școli. Potrivit acestuia, în ultima perioadă, părinții au pus o mare presiune pe acesta, solicitând vaccinarea profesorilor înainte de intrarea la clasă. În ciuda faptului că vaccinarea nu este un act oligatoriu, dascălii sunt rugați să dea dovadă de responsabilitate față de elevi și față de familiile acestora, respectând regulile de prevenție împotriva transmiterii comunitare a noului coronavirus.

Ce reguli ar putea fi impuse în școli pentru reluarea fizică a cursurilor

Prezent la Ploiești, ministrul Educației a dezvăluit că se află într-un moment în care trebuie să decidă noile condiții pentru revenirea în bănci, având în vederea presiunea la care a fost supus în ultima perioadă. Acesta susține că a primit foarte multe mesaje prin care i se cere să impună obligativitatea vaccinării a profesorilor pentru a reveni printre elevi.

“Vă împărtășesc o experiență din ceea ce primesc eu ca ministru și ministerul. E o presiune din ce în ce mai mare – vă anunț! – din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate.

Deci sunt din ce în ce mai mulți acei părinți. Sigur, există probleme, de confidențialitate a actului medical, foarte multe aspecte care trebuie luate în discuție. Dar, vă spun, este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică.

Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple” a afirmat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu empatizează cu profesorii

Ministrul Educatiei a afirmat, de asemenea, că nu are nicio rezervă privind tipul de vaccin ales de dascăli, menționând faptul că în familia sa există trei cadre didactice care s-au vaccinat atât cu Pfizer, cât și cu AstraZeneca.

În ciuda avertismentului făcut public, Sorin Cîmpeanu și-a exprimat înțelegerea față de cadrele didactice care au motive întemeiate pentru a refuza vaccinarea, explicând în același timp că acest act este unul de responsabilitate, însă nu este obligatoriu.

„Vaccinarea este singura soluţie, cred că pentru oricine are un raţionament logic, pentru a încheia, rezolva această criză sanitară. (…) Vaccinarea este un act voluntar, un act de responsabilitate.

Înţelegem foarte bine, sunt colegi care au afecţiuni de ordin medical care îi împiedică să se vaccineze. Înţelegem şi reticenţele, reticenţe pe fond şi reticenţe generate de tot ceea ce se promovează în ultimul timp vizavi de un anumit tip de vaccin”, a spus ministrul, într-o conferinţă organizată la Ploiești, potrivit Agerpres.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI