23 apr. 2021 | 09:20

Ministrul Educației, anunț crunt pentru elevi și profesori. Ce noi reguli vor fi introduse odată cu revenirea în școli

News
Ministrul Educației, anunț crunt pentru elevi și profesori. Ce noi reguli vor fi introduse odată cu revenirea în școli
Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimî oră despre testele de salivă

Ministrul Educației a vorbit ieri seară despre introducerea unor măsuri de prevenție anti-Covid-19 în școli. Acesta a dat exemplul Italiei, unde, începând de luni, elevii vor reveni în școli. Din acest motiv, autoritățile au decis introducerea unor teste de salivă care se vor face pentru a preveni transmiterea comunitară a virusului.

„Testarea în școli a fost inexistentă”

Sorin Cîmpeanu a făcut un anunț care poate provoca reacții adverse în rândul părinților și al profesorilor. Cu toate acestea, propunerea ministrului Educației este benefică pentru toată lumea, riscul de transmitere în școlu putând fi redus cu această nouă măsură. Așadar, intorducerea testelor de salivă este o soluție care pare să fie tot mai aproape de implementare.

Șeful de la Educație susține că, până acum, nivelul de testare în școli a fost zero, astfel încât, este timpul pentru niște măsuri de prevenție. Acesta a explicat că propunerea a avut loc în comitetul interministerial, urmând a fi discutată în cadrul Guvernului.

“Am avut o propunere în comitetul interministerial, urmează să formalizăm această solicitare și să se discute la nivelul Guvernului. Ar trebui să se întâmple, pentru că nivelul de testare în școli a fost inexistent”, a afirmat acesta.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, testele vor fi făcute de anumite categorii de elevi și profesori, mai exact, de către cei care au simptome sau de către cei care sunt contacte directe cu persoane infectate cu Covid-19. Ministrul Educației a atras atenția asupra eficienței acestora, dând de înțeles că nu sunt 100% sigure, astfel încât, acolo unde rezultatele ar fi pozitive, acestea vor fi confirmate după efectuarea unui alt test de tip PCR.

„Oricum aceste teste trebuie să fi validate printre teste Real Time PCR, dar sunt un semnal de a atrage atenția că există o problemă”, a adăugat acesta, potrivit Digi24.

Ce profesori vor putea participa la examenele naționale

În cadrul aceleiași intervenții, Sorin Cîmpeanu a explicat că doar 43% din cadrele didactice au reușit să se vaccineze. Acesta a susținut că mulți profesori au întâmpinat probleme pe platformele de vaccinare, iar alții sunt reticenți cu privire la vaccinare.

În acest caz, ministrul Educației a afirmat că există posibilitatea ca la examenele naționale să poată avea acces la supraveghere doar profesorii vaccinați. Acesta a afirmat că remunerația va fi atractivă, însă trebuie să respecte această condiție.

Sorin Cîmpeanu a relatat că ultima vreme a fost marcată de multă presiune, Ministerul Educației primind sute de mesaje prin care i se solicită renunțarea la campania de vaccinare a cadrelor didactice.

„Am fost somaţi imperativ, avem sute de mesaje mai mult sau mai puţin oficiale, primite pe adresa ministerului, pe adresa personală, pe toată căile de comunicare, pentru a întrerupe această campanie.
Nu vom întrerupe această campanie.

Îmi pare rău că dezamăgesc un număr importat de persoane care au trimis aceste mesaje, nu vom întrerupe această campanie pentru că dorim să aducem la cunoştinţa celor din şcoli elemente despre importanţa şi necesitatea vaccinării, nu dorim să obligăm pe nimeni, în niciun fel.

Suntem datori să promovăm încrederea în sistemul medical, să promovăm încrederea în progresele ştiinţei. (…) Nu o să pun accentul pe partea de ameninţare a acestor mesaje, dar sunt sute de mesaje, probabil mii”, a afirmat el.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Netflix, o nouă lovitură. Povestea despre care vorbește toată lumea
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANUNȚUL PRIVIND PENSIILE! Ministerul Muncii a DAT VESTEA
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro