26 sept. 2022 | 23:00

Cum repari ciorba prea acră. Trucul banal care funcționează mereu

Sfaturi Culinare
Cum repari ciorba prea acră. Trucul banal care funcționează mereu
Cum să repari rapid o ciorbă prea acră?

Mulți oameni adoră să consume ciorbă în loc de supă. Diferența dintre cele două este sucul de lămâie sau borșul care este pus la final la o ciorbă. În timpul acesta, supa rămâne dulce și are de cele mai multe ori zeama mai subțire. Cu siguranță și gospodinele pricepute au pus măcar o dată mai mult borș decât și-au propus, iar preparatul a ieșit mai acru decât trebuia. Bucătarii profesioniști vin cu un sfat pentru doamnele care au încurcat cantitățile. Cum poți să repari o ciorbă prea acră? Nu trebuie să te gândești că este nevoie să o arunci. Iată ce trebuie să faci pentru ca toată familia să se bucure!

Truc pentru gospodine: cum să repari o ciorbă prea acră?

Până și cele mai pricepute gospodine pot să greșească în bucătărie din grabă. Ciorba este prezentă în casele românilor mai ales în sezonul rece. Majoritatea oamenilor adoră să consume ciorbă, nu supă. Diferența dintre ele stă în sucul de lămâie sau borșul pus la final. Supa este dulce și are o zeamă mult mai lichidă și limpede decât ciorba.

În cazul în care este prima oară când gătești ciorbă și o faci prea acră, nu trebuie să te gândești o este nevoie să o arunci. Există o modalitate să te bucuri de ea și să o servești familiei chiar și așa. Mai exact, pentru a stabiliza aromele pune în apă o bucată de măr sau de cartof. Acestea iau din sarea din mâncare.

Alte metode

Lasă bucata de măr sau cartoful la fier pentru cel puțin 10 minute, ulterior scoate totul și preparatul tău de la prânz o să fie perfect. O altă variantă este să adaugi o cană cu apă amestecată cu bulion de casă. Varsă sucul format peste ciorba ta și lasă zeama să dea încă o dată în clocot. Sucul dulce de roșii va echilibra gustul sărat.

Experții recomandă să nu o uiți pe foc și să amesteci de câteva ori în ea. De asemenea, altă metodă implică o supă de oase de pui sau de vită. Adaugă peste ciorba ta supa deja făcută și cu siguranță nu o să mai simți că zeama este prea acră sau sărată.

Este necesar să guști din ciorbă în timp ce o faci, dar mai ales după ce oprești focul și o lași să se odihnească. Aceasta se servește caldă alături de pâine de casă, smântână grasă și ardei murați sau proaspeți.

Parteneri
Igor Cuciuc, declarații sfâșietoare după ce și-a pierdut fiica:” De ce Doamne…”
Redactia.ro
Cine este soția lui Honorius Prigoană. Ce ocupație avea înainte de a se iubi cu fiul lui Silviu Prigoană
Click.ro
Ce spune Rusia despre atacul Ucrainei cu rachete americane ATACMS
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! Incredibil ce schimb de replici a avut loc între ele! 'Să vă fie rușine!'
Unica.ro
Locul din România lăsat cu blestem. Cine îl vizitează are parte de minuni şi tămăduire
EVZ.ro
De ce nu a avut Natalia Mateuț succes în relațiile de iubire! Prezentatoarea TV își dorește să aibă o familie: ”Puteam să am deja un copil”
Spynews
Se verifică banii românilor. S-a dat ordinul în România. Se dau pedepse cu închisoarea de până la 6 ani
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
Se dau bani ÎN PLUS pentru români, de sărbători!
Mediaflux
Silviu Prigoană ar fi avut probleme financiare în ultima perioadă din viața lui! Ar fi cerut împrumut 30.000 euro: ”L-a sunat pe un prieten”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine a câștigat a treia amuletă din sezonul 14 Chefi la cuțite. Jurații, complici la o cerere în căsătorie
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro