De ce să pui 4 cartofi cruzi în zacuscă dacă a ieșit amară. Trucul e absolut genial

De ce să pui 4 cartofi cruzi în zacuscă dacă a ieșit amară. Trucul e absolut genial
Nu trebuie să arunci zacusca amară: truc util cu patru cartofi cruzi.

Majoritatea gospodinelor se pregătesc să își pună la punct cămara cu produse pentru sezonul rece. Mulți români au pus la borcane: tocană de legume, gem, dulceață, compot, zacuscă de pește și zacuscă de legume. Cea din urmă este nelipsită din platourile românești care mai conțin: brânzeturi, legume fripte și produse din carne făcute în casă. Nu toate doamnele au reușit să facă perfect acest preparat, iar cele mai multe au susținut că pasta a ieșit amară. Cum poți să o salvezi rapid? Ai nevoie doar de patru cartofi cruzi. Iată cum trebuie să procedezi!

Sfat pentru gospodine: pune 4 cartofi cruzi în zacusca amară

Zacusca este nelipsită din casele românilor. Majoritatea gospodinelor au încercat multe rețete de-a lungul timpului până au găsit una perfectă. Din păcate, există posibilitatea ca pasta tradițională să iasă amară.

Acest lucru se poate întâmpla din cauza legumelor. Este indicat să tai și să guști fiecare produs în parte înainte să te apuci de treabă. Dacă nu ai făcut asta pentru că te-ai bazat pe producătorii de la care le-ai cumpărat, nu trebuie să te gândești că ești nevoită să arunci totul.

Specialiștii recomandă să pui în oala cu zacuscă patru cartofi curățați. Legumele crude puse la fiert vor extrage aroma amară. Este recomandat să guști constant din ea și să amesteci în recipientul ales cel puțin de trei ori pe oră de la fundul vasului în sus.

Alte trucuri

Coace legumele înainte: legumele vor avea o mireasmă afumată extrem de plăcută dacă le vei trage pe grătar înainte să le tai și să le pui la fiert.

Curăță bine legumele de coji și semințe: cojile și semințele pot să ofere un gust amar pe care cu siguranță nu îl vrei. Ai grijă la acest detaliu mai ales în cazul ardeilor verzi.

Pune pastă de tomate: specialiștii susțin că pasta de tomate este mai practică, dar și mai dulce în zacusca de legume. Poți să și economisești timp astfel pentru că preparatul va fierbe mult mai rapid.

Nu o fierbe prea mult: legumele nu trebuie să aibă textura unui piure. Bucătarii profesioniști știu că zacusca este gata după ce uleiul începe să iasă ușor la suprafață.

Nu uita de mirodenii: condimentele sunt foarte importante. Nu trebuie să exagerezi cu ele pentru că și legumele proaspete alese pentru zacuscă oferă un gust aparte, dar trebuie ajutate cu câteva ingrediente. Poți să folosești: cimbru uscat, foi de dafin și piper.

Urmăriți Playtech.ro și pe