02 sept. 2020 | 12:49

Cum recunoști dacă e proaspătă sau nu carnea de porc. Secretul pe care românii încă nu îl știu

Știri generale
Cum recunoști dacă e proaspătă sau nu carnea de porc. Secretul pe care românii încă nu îl știu
Cum recunoști dacă e proaspătă sau nu carnea de porc. Secretul pe care românii încă nu îl știu

Carnea de porc, spre deosebire de cea de vită, nu trebuie maturată pentru o perioadă de timp. Aceasta este oferită direct spre vânzare și poate fi prelucrată rapid. Însă pentru a avea parte de o reală desfătare, chiar se recomandă a o prepara rapid, întrucât aroma i se modifică în timp.

Cum recunoști dacă e proaspătă sau nu carnea de porc

Carnea de porc se poate ține în frigider pentru câteva zile, iar în congelator până la șase luni. Atunci când o preparăm, se recomandă gătirea completă, din motive de siguranță alimentară.

De altfel, s-a observat și o tendință în rândul bucătarilor, și anume, aceștia preferă carnea de porc mai grasă, cu inserții de grăsime și de calitate mai bună. Diferite părți ale porcului pot constitui fripturi excelente. Dacă preferați o aromă puternică și suculentă, puteți alege ceafa de porc, deoarece are mai multă grăsime.

Dar și părțile mai puțin grase se pot găti cu succes. Partea superioară oferă bucăți de friptură frumoase, dar slabe. Spatele de porc ocupă și el un loc în topul preferințelor, la fel și cotletul de porc, cu sau fără os.

Secretul unei fripturi bune din carne de porc

Secretul unei fripturi bune din carne de porc

Ce secrete au bucătarii

De asemenea, trebuie avut mare grijă mai ales la bucățile slabe de carne, pentru ca friptura să nu se usuce. A nu se găti niciodată carnea prea mult timp. Ideal ar fi ca o friptură să fie preparată la o temperatură interioară de minimum 70 de grade C.

Pentru a obține o friptură acoperită cu un strat crocant, se crestează mai întâi șoriciul în pătrățele și se prăjește bucata de carne până aceasta prinde culoare. Apoi, se fierbe carnea înăbușit în cuptor, pe un pat de legume rădăcinoase. Ea va deveni crocantă.

Calitatea cărnii poate fi recunoscută privind cu atenție. Astfel, carnea proaspătă trebuie să aibă o culoare de roz până la roșu și nu lasă urme când este apăsată cu degetul.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Cum se denunțau vecinii unii pe alții la Securitate:„Aflându-se în casă, cu ușa deschisă, s-a exprimat într-un mod imposibil de reprodus la adresa tov. Ceaușescu“
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
O mai ții minte pe Esmeralda? Au trecut 27 de ani de la rolul care a făcut-o celebră pe actrița Leticia Calderon, iar viața ei a bătut orice telenovelă! Cum arată azi, la 56 de ani, frumoasa actriță / FOTO
Unica.ro
Ce faci dacă te prinde viscolul. Mulți șoferi greșesc
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Taxă impusă la bancomate. Avertisment pentru cei care scot banii cash de la ATM
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Rezultate Loto azi, 22 decembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro