02 sept. 2020 | 12:49

Cum recunoști dacă e proaspătă sau nu carnea de porc. Secretul pe care românii încă nu îl știu

Știri generale
Cum recunoști dacă e proaspătă sau nu carnea de porc. Secretul pe care românii încă nu îl știu
Cum recunoști dacă e proaspătă sau nu carnea de porc. Secretul pe care românii încă nu îl știu

Carnea de porc, spre deosebire de cea de vită, nu trebuie maturată pentru o perioadă de timp. Aceasta este oferită direct spre vânzare și poate fi prelucrată rapid. Însă pentru a avea parte de o reală desfătare, chiar se recomandă a o prepara rapid, întrucât aroma i se modifică în timp.

Cum recunoști dacă e proaspătă sau nu carnea de porc

Carnea de porc se poate ține în frigider pentru câteva zile, iar în congelator până la șase luni. Atunci când o preparăm, se recomandă gătirea completă, din motive de siguranță alimentară.

De altfel, s-a observat și o tendință în rândul bucătarilor, și anume, aceștia preferă carnea de porc mai grasă, cu inserții de grăsime și de calitate mai bună. Diferite părți ale porcului pot constitui fripturi excelente. Dacă preferați o aromă puternică și suculentă, puteți alege ceafa de porc, deoarece are mai multă grăsime.

Dar și părțile mai puțin grase se pot găti cu succes. Partea superioară oferă bucăți de friptură frumoase, dar slabe. Spatele de porc ocupă și el un loc în topul preferințelor, la fel și cotletul de porc, cu sau fără os.

Secretul unei fripturi bune din carne de porc

Secretul unei fripturi bune din carne de porc

Ce secrete au bucătarii

De asemenea, trebuie avut mare grijă mai ales la bucățile slabe de carne, pentru ca friptura să nu se usuce. A nu se găti niciodată carnea prea mult timp. Ideal ar fi ca o friptură să fie preparată la o temperatură interioară de minimum 70 de grade C.

Pentru a obține o friptură acoperită cu un strat crocant, se crestează mai întâi șoriciul în pătrățele și se prăjește bucata de carne până aceasta prinde culoare. Apoi, se fierbe carnea înăbușit în cuptor, pe un pat de legume rădăcinoase. Ea va deveni crocantă.

Calitatea cărnii poate fi recunoscută privind cu atenție. Astfel, carnea proaspătă trebuie să aibă o culoare de roz până la roșu și nu lasă urme când este apăsată cu degetul.

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Rezilierea contractelor de telefonie mobilă. Reguli noi, coșmarul de care scăpăm
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Pensiile pe decembrie. Decizie la Ministerul Muncii: Era insuficient
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
750 de LEI GRATIS de la STAT! CERERILE se depun până pe 31 DECEMBRIE
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro