În sezonul de vară, gospodinele pregătesc legumele din grădină în forme diverse și le pun pentru iarnă. Vinetele se pot pune și la borcan, după care se depozitează în cămară, beci sau într-un spațiu răcoros pentru a se păstra bine. Playtech Știri îți explică cum să pregătești vinetele fără conservanți.
Nu mai este o noutate că vinetele, pe lângă faptul că sunt foarte gustoase și versatile, sunt și sănătoase. Aceste legume, care cresc și se coc vara, pot prezenta diverse forme, culori și arome, unele având dungi altele nu. Indiferent de soiul din grădina ta, proprietățile nutriționale ale vinetei sunt aceleași.
Această legumă prezintă beneficii pentru organismul uman prin faptul că reduce absorbția zaharurilor și favorizează tranzitul intestinal. În plus, vinetele sunt sărace în calorii, oferind totodată senzația de sațietate, fiind bogate și în nutrienți și fibre.
Multe gospodine care au vinete în grădină pregătesc o anumită cantitate din aceste legume și pentru sezonul de iarnă. Este bine ca vinetele să nu fie pregătite cu conservanți. În timp, aditivii alimentari nu fac decât rău organismului uman, conducând inclusiv la declanșarea de boli serioase.
Playtech Știri îți explică în continuare cum poți să prepari vinete la borcan fără conservanți. Dacă vei proceda potrivit indicațiilor, legumele vor rezista chiar și doi ani în cămară.
Produsele de care ai nevoie:
Cum se pregătesc vinetele pentru iarnă:
După ce borcanele cu vinete fără conservanți s-au răcit, se depozitează într-un spațiu răcoros. Astfel, vor rezista pentru o perioadă mai lungă de timp, chiar și pentru doi ani de zile.