Cum pui ardei copţi la borcan pentru iarnă. Aşa nu se vor înmuia, ingredientul secret
Cum pui ardei copți la borcan pentru iarnă și ce ingredient secret trebuie să folosești pentru ca aceștia să nu înmoaie și să se mențină în permanență fermi. Puși astfel la borcan, te poți bucura de gustul lor chiar și în sezonul rece. Dacă alegi să îi conservi după rețeta indicată, ardeii se pot consuma după două săptămâni, iar gustul rămâne la fel ca în momentul în care au fost copți.
Cum pui ardei copţi la borcan pentru iarnă
Ardeii copți la borcan iarnă sunt un deliciu în sezonul rece. Dacă vrei să te ferești de ardeii conservați pe care îi găsești în supermarketuri, o metodă de a te bucura de gustul lor și de a-i mânca alături de o friptură de pui, de porc sau de o ciulama, spre exemplu, este să îi prepari chiar tu. Ai nevoie de ingrediente ca:
- 4 kg ardei capia
- oțet alimentar de 9% (30-40 ml la borcan)
- câte o linguriță rasă de sare pentru fiecare borcan
- câte o linguriță de zahăr tos, în funcție de câte borcane ai
- câte o lingură de ulei vegetal pentru fiecare borcan umplut
De asemenea, pentru ca ardeii copți la borcan să nu se înmoaie, îți spunem și secretul: este vorba despre un alt ingredient care se mai adaugă pentru fiecare borcan, pentru ca aceștia să fie nu doar foarte aromați, ci și foarte fermi toată iarna – un cățel de usturoi.
Mod de preparare
Dacă ți-am dezvăluit secretul ardeilor copți, puși la borcan, iată cum se prepară rețeta, mai exact. Se coc ardeii capia, se curăță apoi de coajă. Feliile de ardei copt obținute se împăturesc în 2, se introduc în borcanele spălate bine.
Se adaugă oțetul cu zahărul și sarea într-o cratiță și se pune la foc până se ajunge la punctul de fierbere, iar zahărul și sarea se dizolvă. Se toarnă lichidul obținut peste ardeii copți agitând ușor borcanele, pentru ca lichidul să pătrundă și să umple golurile. Se pune câte o lingură de ulei vegetal, se pun capacele și se strâng.
De asemenea, pentru sterilizarea borcanelor se pune o 0ală cu cel puțin 5 cm mai înaltă decât borcanele, se așază mai întâi un prosop sau o lavetă mai groasă și se pune oala la foc mic. În momentul în care începe să fiarbă, se mai lasă cinci minute. Se așază apoi borcanele în haine și se acoperă, lăsându-le să se răcească de la sine, putându-se consuma după două săptămâni.