23 sept. 2023 | 08:56

Cum prepari cele mai bune gogoși cu gem de mere. Ingredientul secret care le dă un plus de savoare

Utile
Cum prepari cele mai bune gogoși cu gem de mere. Ingredientul secret care le dă un plus de savoare
Cum prepari cele mai bune gogosi cu gem de mere

Gogoșile umplute cu gem de măr le-a făcut multor români copilăria mai frumoasă. Sunt pufoase și extrem de gustoase. Vezi mai jos cum prepari cele mai bune gogoși cu gem de mere.

Cum prepari cele mai bune gogoși cu gem de mere

Ingrediente pentru aluat:

300 g de făină
1/2 plic de drojdie uscată
100 ml de lapte călduț
1 vârf cuțit de sare
1 ou
3 linguri pline de zahăr
50 g de unt moale
ulei
zahăr pudră

Ingrediente pentru umplutură:

3 mere
2-3 linguri zahăr
1 linguriță rasă scorțișoară
zahăr pudră

Cum prepari cele mai bune gogosi cu gem de mere

Cum prepari cele mai bune gogosi cu gem de mere

Cum preparăm gogoșile cu gem

Amesteci făina și drojdia uscată într-un castron, după care adaugi laptele încălzit, după care se frământă bine. Se adaugă zahărul, sarea și oul și se mai frământă compoziția până devine un aluat care se dezlipește de pe pereții castronului. Se adaugă untul treptat, până ce aluatul nostru este gata. Se adaugă cu un prosop și se lasă într-un loc călduț timp de aproximativ 60 de minute. Citește și Gogoși cu banane fără zahăr. Rețeta e atât de simplă, o poate face oricine

Cât timp crește aluatul, ne vom ocupa de umplutură. Radem cele trei mere, le stoarcem bine de zeamă și le punem cu zahărul la călit într-o cratiță cu fundul mai gros. Le călim la foc potrivit, până scade lichidul, după care adăugăm scorțițoara. Mai amestecăm puțin, după care le luăm de pe foc și le lăsăm să se răcească.

Uleiul se încinge bine

Între timp, aluatul nostru a crescut, așa că este timpul să ne apucăm de treabă. Se presară puțină făină pe suprafața de lucru, se mai frământă puțin aluatul, apoi îl întindem și tăiem gogoșile noastre cu ajutorul unui…pahar, de exemplu sau a unui bol mai micuț. Citește și Cum prepari cei mai gustoși cartofi franțuzești. Secretul gospodinelor iscusite

Pe jumătate din cercul format punem umplutura, iar cu cealaltă jumătate acoperim gogoașa formată. Încingem bine uleiul și punem la prăjit gogoșile până când se rumenesc frumos, pe fiecare parte. Se scot pe o hârtie absorbantă, apoi se pudrează cu zahăr. Vă urăm poftă bună!

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar AZI de Sfântul Ștefan pentru a-ti merge bine tot anul
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cum dau autoritățile apă la moară fanilor teoriei conspiraționiste Chemtrails
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Al Bano a spus ce s-a întâmplat în noaptea în care fiica lui, Ylenia Carrisi, a dispărut: „Acesta e dramaticul adevăr!”
Unica.ro
10 + 1 Sfaturi pentru curățenia de după Crăciun
EVZ.ro
Wow! Ce cadou scump a primit soțul Andreei Popescu! E o geantă și costă mai mult decât o mașină second hand / VIDEO
Spynews
Verdict pentru Simona Halep. Veștile nu sunt bune deloc: Coșmarul continuă
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PUTIN AMENINȚĂ statele NATO de CRĂCIUN! TRUMP are decizia FINALĂ
Mediaflux
Iustina și Cornel de la Insula Iubirii și-au botezat fetița. Imagini de la emoționantul eveniment / FOTO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro