Gogoșile umplute cu gem de măr le-a făcut multor români copilăria mai frumoasă. Sunt pufoase și extrem de gustoase. Vezi mai jos cum prepari cele mai bune gogoși cu gem de mere.
Ingrediente pentru aluat:
300 g de făină
1/2 plic de drojdie uscată
100 ml de lapte călduț
1 vârf cuțit de sare
1 ou
3 linguri pline de zahăr
50 g de unt moale
ulei
zahăr pudră
Ingrediente pentru umplutură:
3 mere
2-3 linguri zahăr
1 linguriță rasă scorțișoară
zahăr pudră
Amesteci făina și drojdia uscată într-un castron, după care adaugi laptele încălzit, după care se frământă bine. Se adaugă zahărul, sarea și oul și se mai frământă compoziția până devine un aluat care se dezlipește de pe pereții castronului. Se adaugă untul treptat, până ce aluatul nostru este gata. Se adaugă cu un prosop și se lasă într-un loc călduț timp de aproximativ 60 de minute. Citește și Gogoși cu banane fără zahăr. Rețeta e atât de simplă, o poate face oricine
Cât timp crește aluatul, ne vom ocupa de umplutură. Radem cele trei mere, le stoarcem bine de zeamă și le punem cu zahărul la călit într-o cratiță cu fundul mai gros. Le călim la foc potrivit, până scade lichidul, după care adăugăm scorțițoara. Mai amestecăm puțin, după care le luăm de pe foc și le lăsăm să se răcească.
Între timp, aluatul nostru a crescut, așa că este timpul să ne apucăm de treabă. Se presară puțină făină pe suprafața de lucru, se mai frământă puțin aluatul, apoi îl întindem și tăiem gogoșile noastre cu ajutorul unui…pahar, de exemplu sau a unui bol mai micuț. Citește și Cum prepari cei mai gustoși cartofi franțuzești. Secretul gospodinelor iscusite
Pe jumătate din cercul format punem umplutura, iar cu cealaltă jumătate acoperim gogoașa formată. Încingem bine uleiul și punem la prăjit gogoșile până când se rumenesc frumos, pe fiecare parte. Se scot pe o hârtie absorbantă, apoi se pudrează cu zahăr. Vă urăm poftă bună!