Cum prepari cei mai gustoși cartofi franțuzești. Secretul gospodinelor iscusite

de: Ioana Bucur
20 09. 2023

O rețetă deosebită, ușoară, ce va face, cu siguranță, furori în rândul musafirilor și familiei. Află, din rândurile de mai jos, cum prepari cei mai gustoși cartofi franțuzești. Acesta este secretul gospodinelor iscusite.

Ingrediente simple pentru o rețetă delicioasă

Există numeroase feluri de a găti cartofii, în topul preferințelor românilor rămân piureul, prăjiți sau la cuptor.

Prea puțini știu o rețetă simplă, ce se prepară fără prea mult efort și care va face, fără doar și poate, furori în rândul musafirilor și membrilor familiei.

Ingrediente

Nu este deloc complicat să prepari cartofi franțuzești. Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • o jumătate de kilogram de cartofi
  • trei sau patru ouă fierte
  • 50 grame de brânză de vaci
  • 25 grame de unt
  • sare și piper, după gust
  • 400 grame de smântână acră cu peste 20% grăsime
  • 50 grame de cașcaval răzuit

Te-ar putea interesa și: Ce să presari în apa în care fierb cartofii. Așa vor căpăta un plus de savoare. Secretul bunicilor de la țară

Foto: Profimedia

Așa prepari cei mai gustoși cartofi franțuzești

Se spală bine cartofii, dar se păstrează în coajă și se pun la fiert într-un vas cu apă și o linguriță de sare. Au nevoie de în jur de 40 de minute pentru a fi fierți complet.

După ce se iau de pe foc, se curăță de coajă sub jet de apă rece și se taie în felii de aproximativ cinci milimetri.

Simultan, se pun și cele trei sau patru ouă la fiert, cu un praf de sare și linguriță de oțet, timp de opt minute.

Se decojesc și se taie în felii la fel de groase ca cele de cartofi.

Te-ar putea interesa și: Nu mai arunca la gunoi cojile de cartofi! Ce poți face cu ele, de fapt

Se ia un vas termorezistent și se formează straturile de cartofi și ouă, până se termină ingredientele, dar având grijă ca stratul superior să fie de cartofi.

Secretul celor mai buni cartofi franțuzești îl reprezintă unele  ingrediente ce le vor da o aromă deosebită: câteva bucăți de cârnați afumați, felii de bacon, kaizer sau șuncă.

La final, se toarnă smântâna, astfel încât aceasta să treacă prin toate straturile formate.

Se presară apoi cașcavalul ras și se pune vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 25-30 de minute sau până când cartofii se rumenesc la suprafață.