Dacă și ție îți plac cartofii prăjiți, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică în articolul de astăzi cum trebuie să procedezi pentru a obține cartofi crocanți, dar și mai sănătoși. Ce trebuie să faci cu ei înainte de a-i pune la prăjit în ulei.
Cartofii prăjiți sunt probabil una dintre rețetele la care gospodinele apelează des când sunt în criză de timp. Sunt foarte delicioși și se gătesc rapid. Cei mai buni cartofi prăjiți sunt preparați în două rânduri, prima dată cu apă, apoi în ulei fierbinte, pentru a-i face mai crocanți și pentru a le oferi strălucire aurie.
Spre deosebire de alte feluri de mâncare, în cazul cartofilor prăjiți nu există o rețetă bătută în cuie, în funcție de care aceștia se prepară. Indicațiile și modul de preparare pot fi flexibile. Poți să gătești cât de mulți cartofi prăjiți dorești, în funcție de câte persoane se vor așeza la masă.
Tututor ne place să savurăm gustul unor cartofi prăjiți crocanți, dar pufoși și moi la interior, care să nu fie îmbibați în ulei în așa fel încât să ne facem griji privind starea noastră de sănătate. Mai ales dacă obișnuim să consumăm des acest fel de mâncare.
Playtech Știri îți explică ce trebuie să faci cu cartofii înainte de a-i prăji, pentru a obține acest rezultat. Pune-i la fiert în apă cu puțină sare. Apoi, lasă cartofii la uscat și prăjește-i normal. Vor fi mai crocanți pentru că vor face crustă imediat, dar și mai sănătoși fiindcă vor fi prăjiți în mai puțin ulei.
În continuare îți prezentăm o rețetă simplă de cartofi prăjiți crocanți și sănătoși, pe care îi poți găti și tu rapid în propria ta bucătărie.
Vei avea nevoie de:
Mod de preparare:
Cartofii prăjiți pot fi serviți la masă ca fel principal de mâncare sau sub formă de garnitură pentru alte mâncăruri, cum ar fi friptura la grătar sau midiile făcute la abur.