15 apr. 2025 | 19:46

Cum pregătește Cătălin Scărlătescu cea mai fragedă friptură de miel: „Nu puneți alte ingrediente. O să stricați gustul”

Sfaturi Culinare
Cum pregătește Cătălin Scărlătescu cea mai fragedă friptură de miel: „Nu puneți alte ingrediente. O să stricați gustul”
Cum pregătește Cătălin Scărlătescu cea mai fragedă friptură de miel

Pentru chef Cătălin Scărlătescu Paștele este una dintre cele mai importante sărbători și își amintește cu drag de fiecare clipă din copilărie. Cu toate acestea, în momentul actual, acesta reprezintă noi oportunități de a încerca noi rețete pline de savoare, dar care nu necesită foarte multe ingrediente sau bătaie de cap.

Ce ingrediente trebuie să folosești pentru un drob perfect

În momentul în care vine vorba despre cele mai gustoase preparate din această perioadă, Cătălin Scărlătescu nu a stat prea mult pe gânduri și a spus care este mâncarea lui preparată. Pentru cei pasionați de mâncare, Cătălin Scărlătescu a mărturisit că cea mai simplă rețetă dintre toate este friptura, mai ales în această perioadă.

„Vi-o spun pe cea mai simplă. Pulpă de berbecuț sau de miel. O cană de apă, o mână de sare, la cuptor, slow cooking, atât. Nu încercați să puneți alte ingrediente, pentru că o să ucideți gustul cărnii fragede și spectaculoase. N-aveți cum să greșiți, apă și sare, atât”, a spus Cătălin Scărlătescu, pentru Click.

Cătălin Scărlătescu a mărturisit ca ingredientele pe care trebuie să le folosiți pentru a avea parte de o friptură perfectă sunt: multă verdeață, ceapă verde și ouă.

„Drobul de miel. Prima dată opăriți toate organele, după care ori le tăiați cubulețe micuțe, ori cubulețe mai mari, ori le dați la mașina de tocat. Puneți verdeață multă, ceapă verde și ouă. Le băgați în prapure, apoi la cuptor și gata. Se mănâncă cu muștar”, a explicat acesta.

Cum pregătește Cătălin Scărlătescu cea mai fragedă friptură de miel

Cum pregătește Cătălin Scărlătescu cea mai fragedă friptură de miel

Care este secretul lui Cătălin Scărlătescu pentru borșul de miel

Un alt preparat la care Cătălin Scărlătescu nu poate renunța în această perioadă este borșul de miel. Una dintre cele mai gustoase mâncăruri care nu ar trebui să lipsească de pe masa nimănui. Rețeta este una foarte simplă și nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente dacă vă doriți să iasă gustoasă.

„Borșul de miel. Eu sunt ciorbar, îmi place ciorba din toate pozițiile. Borșul de miel și friptura de miel. Astea două sunt nelipsite. Pe urmă bătaia cu ouă și hai să facem din ouăle alea tot felul de sandvișuri, tot felul de salate, tot felul de nu știu ce mâncăruri cu ouă. rebuie un borș din huște, neapărat. Mai există pe piață o sticlă verde de plastic. Acela e singurul borș care poate să fie băgat în seamă”, a spus Cătălin Scărlătescu.