31 ian. 2023 | 16:54

Cum poți verifica dacă ești în Biroul de Credite. Cea mai rapidă metodă

Diverse
Cum poți verifica dacă ești în Biroul de Credite. Cea mai rapidă metodă
Cum poți verifica dacă ești în Biroul de Credite

Majoritatea românilor probabil că s-au confruntat până acum cu probleme în Biroul de Credite. Până acum era destul de greu să aflăm dacă ne mai aflăm sau nu în sistem, însă acum este mai ușor. Iată cum poți verifica dacă ești în Biroul de Credite.

Lista cu rău platnici la bănci. Cum poți verifica dacă ești în Biroul de Credite

Până recent, pentru a afla dacă încă ești în Biroul de Credite, trebuia să trimiți o scrisoare la poștă către Biroul de Credite. Din fericire, în prezent este mult mai ușor, iar acum se poate rezolva totul online.

Pentru început, va trebui să vă faceți cont pe site-ul lor, birouldecredit.ro, cu o adresă de e-mail pe care o folosiți și CNP-ul dumneavoastră. Este foarte ușor și nu durează deloc mult.

Mai apoi, veți primi un cod de confirmare pe telefon. Fiecare persoană este trecută în baza de date a Biroului de Credite cu numărul de telefon declarat la banca de unde a luat creditul.

Există situații în care unii și-au schimbat numărul de telefon, ceea ce înseamnă că nu vor avea acces la sistem în cazul aceste. Pentru a rezolva problema, va trebui să mergeți la banca sau ifn-ul de unde ați luat creditul pentru a vă oferi codul de înrolare în Biroul de Credit.

Citește și: Ce se întâmplă cu românii care și-au amânat ratele pe perioda stării de urgență. Detaliul pe care este important să-l cunoască

Ce date include Biroul de Credite

Decizia de a face mult mai simplă această verificare a venit după ce România a depășit substanțial pragul de 500.000 de restanțieri. De asemenea, tot online puteți trimite și o cerere de ștergere din Biroul de Credit.

În raportul din Biroul de Credit sunt incluse diferite informații, precum împrumuturile pe care le-ați făcut de-a lungul timpului, restanțele sau întârzierile la plată. Înrolarea în Biroul de Credit vă va ajuta să vedeți situația sumară a tuturor împrumuturilor pe care le-ați făcut, indiferent dacă sunt de la bănci sau ifn-uri.

În lista cu rău platnici sunt incluși cei care au întârziat cu plata ratelor mai mult de o lună de zile. Totodată, verificarea în Biroul de Credit se efectuează de către bănci înainte de a încheia un contract de credit. Procedura este obligatorie pentru a vedea dacă în trecut ați comis infracțiuni bancare sau dacă ați furnizat date false atunci când ați luat un împrumut.

De regulă, persoanele care au comis astfel de fapte ilegale au în Biroul de Credit hotărârea judecătorească respectivă. În lista de rău platnici se poate ajunge și dacă nu ați plătit o asigurare încheiată la bancă sau un leasing. Se iau în considerare toate aceste date, după care se creează un scor automat pentru fiecare solicitant de împrumut.

Citește și: Cum obții un credit cu o rată mai mică. Cum devii eligibil

Cum să alegeți banca atunci când vreți să faceți un împrumut

Există în România anumit bănci sau ifn-uri care nu lucrează cu Biroul de Credit. Aici vorbim despre împrumuturi online, iar banii îi puteți primi în mână în doar câteva zile. Cu toate acestea, trebuie să aveți mare grijă atunci când faceți acest pas. Există surse de încredere, însă este bine să vă informați dinainte despre tot procedeul. Iată ce trebuie să aveți în vedere:

  • Reputația

Este foarte important să alegeți un creditor online cu o reputație bună. Verificați recenziile lor și discutați, dacă aveți posibilitatea, cu alte persoane care au împrumutat sume de bani de la ei înainte. Astfel,  puteți fi siguri că informațiile dumneavoastră sunt în siguranță și că firma este legitimă.

  • Rambursare ușoară și flexibilitatea rambursării

În cazul în care doriți să rambursați împrumutul într-un timp mai scurt, asigurați-vă că creditorul pe care îl selectați oferă opțiuni de plată ușoară. Dacă puteți achita împrumutul dintr-o singură dată, cu atât mai bine. În cazul în care nu aveți această opțiune, asigurați-vă că împrumutătorul oferă condiții flexibile de rambursare.

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Legendele locurilor bântuite din Constanţa. Ce fenomene inexplicabile au avut loc la malul mării
Click.ro
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune că „e groaznic”: „Nu ne așteptam”
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Cele mai aspectuoase aperitive pentru masa de Paști. Se prepară în 20 de minute
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Noua lege obligatorie pentru ȘOFERI. E intrată deja în vigoare: Vă trimite la închisoare
Capital.ro
Joia Mare, tradiţii şi obiceiuri. Începând cu această zi, Iadul şi Raiul sunt deschise, iar sufletele celor adormiţi circulă libere
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
ROMÂNIA a luat FAȚA UNGARIEI
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
CRBL, primul interviu după divorț. Alături de cine va petrece Paștele anul acesta: „Să nu exagerăm”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro