Cum obții un credit cu o rată mai mică? Atunci când te decizi să faci un credit bancar, este important să știi că o rată a dobânzii mai mică vă poate economisi sute (sau mii) de lei sau euro, atunci când rambursezi un împrumut. Dar, înainte de toate, este important să știi cum obții un credit cu o rată mai mică, dar și cum devii eligibil.
Împrumuturile personale sunt o modalitate convenabilă de a împrumuta sume mici sau mari de bani. Acestea pot fi utilizate pentru a acoperi o varietate de cheltuieli. Iar banii sunt de obicei debursați direct în contul bancar în doar o zi, astfel încât să puteți începe să cheltuiți imediat ce aveți nevoie.
În cele ce urmează află cum obții un credit cu o rată mai mică, este extrem de important, mai ales dacă vorbim de credite pe termen lung. Împrumuturile personale au dobândit, de asemenea, o reputație pentru ratele mai mici ale dobânzii în comparație cu cea a cardurilor de credit. Fie că este vorba de a face mai mulți bani disponibili pentru renovarea casei acum sau pentru călătorii în familie în viitor, reducerea ratei ipotecare poate fi o modalitate excelentă de a economisi bani.
Ideea este că, cu cât perioada de creditare este mai lungă, sumele de plătit sub forma de rate poate fi mai mică, decât un credit pe o perioadă mai scurtă de timp, în acest caz ratele fiind ceva mai mari. De exemplu, în loc de un credit pe 30 de ani, vorbin de exemplu creditul imobiliar, poți face un credit pe 35 de ani, iar rata va fi mult mai mică.
În cazul acestor două credite, luate ca exemplu, contează foarte tare și vârsta limită calculată pentru unul din creditele bancare. De exemplu, pentru un credit pe 30 de ani, limita de vârstă acceptată până la care vei plăti rate este de 70 de ani, vorbind de perioada de rabursare totală a creditului. Dacă vorbim de al doilea caz, un credit pe 35 de ani, crește și limita de vârstă.
Vezi și: Noua Casă 2023. Care va fi valoarea maximă a creditului ce va putea fi accesat
Împrumuturile pe termen scurt sunt mai puțin riscante și, ca urmare, au rate ipotecare mai mici, dar cum spuneam, implică și o plată a ratelor ceva mai mari. Cu un împrumut pe termen mai lung, repartizezi plățile pe o perioadă mai lungă de timp, ceea ce duce la plăți lunare mai mici cu o rată a dobânzii mai mare.
Împrumuturile pe termen scurt îți vor economisi, în general, mai mulți bani pe termen lung, dar împrumuturile pe termen lung te pot lăsa cu un venit disponibil mai mare în fiecare lună. Dacă ești în căutarea în mod special a unor rate scăzute ale dobânzii ipotecare și a unor economii pe durata împrumutului, un împrumut pe termen scurt este cea mai bună opțiune, spun specialiștii.
Indiferent de situație, este foarte important să te consulți cu unul din consultații băncii, dar și să vezi care sunt cele mai bune oferte din piață, indiferent de ce formă de creditare vrei să faci.