Cum poți să prepari Sangria acasă. Iată rețeta simplă care te ajută să pregătești celebra băutură originară din Spania. Aceasta este o băutură alcoolică mixtă a cărei culoare se poate schimba în funcție de vinul folosit. Băutura se poate personaliza ușor în funcție de preferințe, astfel că ea se poate prepara cu vin alb, roșu sau roze.
Sangria, băutura tradițională, cere însă vin roșu, dar se poate face și cu vin alb sau roze. Însă pe lângă vin, rețetele tradiționale de sangria din Spania mai includ și sucuri, precum sucul de portocale, dar și îndulcitori cum ar fi nectarul de agave sau siropul simplu doar din apă și zahăr, apă minerală sau sifon, dar și felii de fructe proaspete și lichior aromatizat.
Sangria se poate bea atât vara, cât și iarna. Numele băuturii înseamnă „sânge” în limba spaniolă și se referă la baza tradițională de vin roșu. Astfel, pentru a prepara băutura tradițională, se utilizează un vin roșu spaniol ca Rioja sau Tempranillo. Cu toate că vinul roșu a fost baza tradițională, se mai pot face alte sute de variante diferite cu diverse tipuri de vin.
Pentru un gust citric, sangria roze este perfectă cu piersici, nectarine și pepene galben. Fructele trebuie lăsate în carafa mare, pentru a sta acolo înainte de a servi preparatul. Astfel, fructele vor absorbi alcoolul, iar băutura obținută va fi delicioasă.
Experții spun că sangria are nevoie numai de cinci elemente: vin, lichior, îndulcitor, ceva ce are bule și fructe. Se poate combina spumantul cu vinul și se poate adăuga lichior aromat în amestecurile pentru a crește savoarea fără ca băutura să devină prea tare. Se mai poate pune coniac sau lichioruri fructate.
Ca să reduci însă cantitatea de zahăr, se poate utiliza miere, stevia sau agave. Sangria se prepară din:
Astfel, într-o carafă mare, se combină vinul cu triplu sec, brandy, sirop simplu și suc. Acestea se amestecă. Apoi, se adaugă fructe proaspete și amestecă din nou. Dacă dorești să servești imediat băutura, ia aminte să lași să stea timp de 15 minute, pentru ca ingredientele să se amestece.
Cel mai bine este însă să pui băutura la frigider măcar două două ore, dacă nu să o lași chiar peste noapte. Sangria poate să reziste în frigider și câteva zile. Se mai adaugă și o jumătate de litru de apă minerală, înainte de a o servi peste gheață.