Ingredientul din bucătărie care dă cel mai bun gust cafelei. Poți renunța la zahăr și lapte acum

Ingredientul din bucătărie care dă cel mai bun gust cafelei. Poți renunța la zahăr și lapte acum
Cum indulcesti natural cafeaua

Cafeaua este băutura pe care matinalii adoră să o savureze dis de dimineață, pentru a primi acel boost de energie care le lipsește pentru a-și desfășura, cu succes, activitățile zilnice. Fie că o bei cu lapte, zahăr sau miere, cafeaua este preferata românilor. Iubitorii de cofeină au găsit trucul genial cu ajutorul căruia poți îndulci cafeaua fără lapte sau zahăr.

Cum îndulcești cafeaua fără zahăr sau lapte

Iubești să bei cafeaua la primele ore ale dimineții, dar nu vrei să pui zahăr, miere sau lapte, pentru ca băutura să fie mai dulce? Ei bine, internauții au găsit un truc ce poate ajuta la moderarea amărăciunii cafelei, fără a apela la zahăr sau frișcă.

Poți să uiți de lapte, miere sau alte tipuri de îndulcitori. Tot ce trebuie să faci este să adaugi câteva grame de scorțișoară în zațul de cafea, înainte să prepari băutura.

Mirodenia miroase excelent, iar acest ingredient îi va oferi cafelei tale un pic de condiment subtil și plăcut în același timp. Unde mai pui că și bucătăria ta va avea o aromă îmbietoare.

Pentru domnii și doamnele care țin la silueta lor, este important de știut și faptul că scorțișoara poate fi un înlocuitor natural pentru zahăr sau miere, având și un număr mai mic de calorii. Cafeaua ta va avea un gust nemaipomenit.

Cum se curăță râșnița de cafea

Și, pentru că tot vorbim despre cafea, este important să curățăm râșnița de cafea, cu mare grijă. De cele mai multe ori dimineața, românii șterg aparatul, în grabă, cu un burete umed, neacordându-i atenția cuvenită.

Acest lucru lasă în urmă praf și resturi de cafea, care se strâng în colțuri de-a lungul timpului. Iată cu ce aliment poți scăpa de aceste probleme.

Râșnița de cafea se poate folosi la măcinatul cafelei sau la mărunțirea diferitelor condimente. Ca orice aparat electrocasnic, râșnița trebuie curățată cu responsabilitate, pentru a-i prelungi durata de viață.

Dacă pereţii rezervorului râșniței sunt uleioşi sau, în cazuri extreme, capătă un miros rânced de mucegai, acesta este semnaul de alarmă pe care îl așteptai. Scapă de resturile din aparat cu ajutorul orezului.

Iată cum se curăță corect râșnița de cafea. Pentru acest truc ingenios, ai nevoie de un sfert de cană de orez crud, apă și prosoape de hârtie. Tot ce trebuie să faci este să pui orezul în râșniță și să-l macini, până ce devine o pudră făinoasă.

Orezul va absorbi uleiul ce rămâne în mașină. La final, făina de orez se aruncă, iar râşniţa se şterge uşor cu un prosop de hârtie uşor umed. Rezultatele sunt vizibile cu ochiul liber, iar întregul proces durează doar câteva minute.