03 mart. 2020 | 10:26

Cum poți obține bani în plus, pe lângă pensie. Milioane de români pot beneficia de această lege

Știri generale
Cum poți obține bani în plus, pe lângă pensie. Milioane de români pot beneficia de această lege
Cum poți obține bani în plus, pe lângă pensie

Pensiile și deficitul de la pensii a început să fie o problemă de viitor pentru mulți Români, așa că din ce în ce mai mulți angajatori au început să le ofere angajaților un beneficiu extrasalarial. Orice angajat poate discuta cu șeful lui posibilitatea obținerii unui astfel de beneficiu.

Cum poți obține bani în plus, pe lângă pensie?

Angajații pot discuta cu angajatorul lor posibilitatea obținerii unui beneficiu extrasalarial. Este vorba despre o tendință privind beneficiile extrasalariale oferite angajaților, anume încheierea de pensii private de la vârste sub 30 de ani.

„Pensiile private devin un beneficiu tot mai interesant pentru toți angajații și ne așteptăm la o creștere și în perioada următoare, pe fondul unei tendințe observate în ultimii 2-3 ani, când vârsta la care angajații contractează o pensie privată facultativă a început să scadă sub pragul de 30 de ani”, explică Adrian Sârbu, cofondator BenefitOnline.

Cum poți obține bani în plus, pe lângă pensie. Milioane de români pot beneficia de această lege

Bani în plus, pe lângă pensie

De asemenea, pe lângă pensiile private Pilonul 3, a apărut și Pilonul 4 de pensii, cunoscute și ca pensii ocupaționale, pe care tot angajatorii le pot oferi angajaților ca beneficii extrasalariale. Șeful deputaților PNL Florin Roman a depus la Parlament o inițiativă legislativă care prevede ca sumele plătite la fondurile de pensii ocupaționale să fie considerate cheltuieli deductibile.

Legea privind pensiile ocupaționale

Conform proiectului, contribuțiile plătite la fondurile pensiilor ocupaționale vor fi venituri ce nu sunt impozabile. La determinarea impozitului pe veniturile din salarii și asimilate salariilor vor fi deduse din venitul brut contribuțiile la fondurile pensiilor ocupaționale. Cât despre veniturile din viitoarele pensii ocupaționale, acestea vor fi definite ca venituri din pensii, prevede proiectul.

Mai mult, proiectul mai prevede și includerea contribuțiilor la pensiile ocupaționale în categoria veniturilor din salarii și veniturilor asimilate salariilor care nu se includ în baza lunară de calcul al contribuțiilor asigurărilor sociale.

„Legea nr. 1/2020 privind pensiile ocupaţionale creează cadrul legislativ general pentru constituirea unui nou sistem de pensii, care va sprijini în viitor creşterea veniturilor individuale de care vor beneficia pensionarii. Legea reprezintă o reformă absolut necesară (…). Din păcate, atunci când s-a elaborat legea-cadru privind pensiile ocupaţionale, legiuitorul a omis să coreleze prevederile acesteia cu prevederile Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal. Din această cauză, motivaţia angajaţilor şi a angajatorilor de a demara aderarea la un fond de pensii ocupaţionale este nesemnificativă”, a motivat Roman inițierea proiectului.

Parteneri
Cine este românca aleasă cea mai frumoasă femeie din Italia. Luisa va reprezenta țara de adopție în concursul internațional
Redactia.ro
Lacomii care își umplu farfuriile cu vârf la All Inclusive, obligați să mănânce tot sau primesc amendă
Click.ro
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo nu s-a rostit cuvântul «moarte»”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Românii nu se mai pot pensiona. Care sunt noile condiții
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Asasinat prin otrăvire. S-a aflat adevărul despre PUTIN: Îi plăcea să...
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
MILIOANE DE PENSIONARI află adevărul! CNPP raportează o SCĂDERE DRAMATICĂ
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce a transmis influencerul Adrian Elicopter de luptă după ce a fost acuzat că a fost prins beat la volan și că a fugit de Poliție
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro