21 iul. 2023 | 19:50

Cum poţi folosi telefonul în maşină fără să primeşti amendă. Legile s-au înăsprit, rămâi fără bani imediat

Diverse
Cum poţi folosi telefonul în maşină fără să primeşti amendă. Legile s-au înăsprit, rămâi fără bani imediat
In ce conditii poti folosi telefonul la volan

Toți românii știu că folosirea la volan a telefonului mobil este strict interzisă și poate atrage o amendă substanțială. În articolul de azi vă dezvăluim cum poţi folosi telefonul în maşină fără să primeşti amendă. Legile s-au înăsprit, astfel că rămâi fără bani imediat.

Ce trebuie să faci dacă vrei să folosești telefonul în mașină. Doar așa scapi neamendat

Folosirea telefonului mobil în timp ce șofăm ne poate pune în pericol viața proprie, dar și pe a celorlalți participanți la trafic.

Conform ultimelor statistici, 31% dintre accidentele de circulație sunt cauzate de folosirea mobilului la volan, ceea ce înseamnă foarte mult. Prin urmare, este una dintre cele mai urmărite infracțiuni din noua lege a Codului Rutierului.

Cât sunt amenzile pentru folosirea mobilului la volan

Mai exact, amenzile pentru folosirea telefonului mobil la volan în Spania sunt mult mai severe decât acum câțiva ani. Pedeapsa se ridică la amendă de 500 de euro și pierderea a șase puncte de pe card.

Și în România amenzile pentru utilizarea telefonului mobil la volan în timpul mersului s-au mărit, conform Codului Rutier, în ultimil timp Astfel, amenda variază între 580 și 1160 de lei, respectiv între 4 și 8 puncte de amendă.

Cu toate acestea, dispozitivele mobile ne oferă o serie de instrumente care devin esențiale pentru viața de zi cu zi, chiar și pentru conducere. Telefoanele inteligente sunt folosite începând cu simplul fapt de a asculta muzică printr-o aplicație, până la folosirea ca browser pentru a ajunge la destinație fără a ne rătăci.

Suportul omologat pentru telefon

Astfel, exista câteva modalități în care este permisă folosirea transportul mobilului pe bordul mașinii, acesta trebuind să aibă un suport omologat, o altă condiție fiind aceea de a nu fi manipulat in timpul șofatului.

Suporturile de telefon mobil aprobate sunt permise în mașină, în Spania. Regulile de circulație au în vedere trei tipuri de suporturi aprobate care pot fi plasate sub zona de vedere a șoferului.

Oricare dintre aceste sisteme de reținere este valabil și poate fi utilizat fără riscul de a fi amendați.

Cum poţi folosi telefonul în maşină fără să primeşti amendă

Nu în ultul rând, cu ajutorul Bluetooth șoferii pot asculta muzică sau vorbi la telefon fără a fi nevoie să manipuleze telefonul. Android Auto sau CarPlay sunt programele pe care majoritatea vehiculelor le au pentru a rula aplicații în siguranță.

Puteți primi aceleași notificări care vin pe mobil, puteți controla muzica de pe telefon sau puteți primi apeluri. Nu în ultimul rând, șoferii pot folosi asistentul vocal, cum ar fi Siri sau Alexa pentru a da comenzi cu vocea, putânf fi astfel atenți la trafic.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Zodiile norocoase în luna mai. Le va merge din plin
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Informație pentru toți românii cu BULETIN. Ești obligat să respecți dacă pleci din țară în concediu
Capital.ro
Calendar ortodox 12 mai 2024. Duminica închinată Sfântului Apostol Toma
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
ANUNȚ despre FLORIN PIERSIC! APROPIAȚII actorului au dat VESTEA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro