Cum reduci consumul de carburant, de fapt. Așa se conduce la economie

Cum reduci consumul de carburant, de fapt. Așa se conduce la economie
Cum să reduci consumul de carburant

Majoritatea oamenilor care dețin mașini știu cât de mult consumă un automobil cu tot ce implică acesta. De asemenea, șoferii se gândesc să economisească de unde pot, așa că se gândesc mai ales să reducă măcar puțin din consumul de carburant. Cum ai putea să faci asta? Dacă nu vrei să te trezești în pană sau să nu îți golești de tot buzunarele pe benzină/motorină, fii atent la sfaturile de mai jos. Cum trebuie să procedezi?

Cum să economisești carburant: toți șoferii trebuie să știe asta

Prețurile la carburanți au explodat în ultima perioadă, motiv pentru ca șoferii să se gândească la diverse variante pentru a economisi. Presiunea corectă la anvelope te ajută în această direcție.

Anvelopele care sunt umflate sub valorile normale au o rezistență mai mare la rulare pe șosea. Acest lucru înseamnă că pentru fiecare kilometru anvelopele generează mai multă frecare și rezistență de rulare, așa că asta crește consumul.

Dacă anvelopele sunt umflate cu 0.68 de bari, ar putea să reducă întreg consumul cu până la 10%. O altă recomandare este să scapi de lucrurile de care nu ai nevoie din portbagaj.

Mulți oameni au obiceiul de a arunca în mașină lucruri de care probabil nu vor avea nevoie. Află că tot consumul crește cu 2% pentru fiecare 50 de kg în plus.

De asemenea, mulți șoferi conduc cu aerul condiționat pornit. Șofatul cu geamurile coborâte la viteze mai mari de 80 km/h provoacă o mai mare rezistență la vânt.

Acest lucru înseamnă mai mult combustibil. Este mai eficient astfel să conduci cu aerul condiționat pornit. Există mulți conducători auto care fac asta, dar nu știu cât de mult înseamnă.

Mai mult decât atât, află că trebuie să eviți să apeși puternic accelerația. Consumul crește la o turație mare pe minut. Motorul folosește mai puțin combustibil atunci când se rotește mai lent, la o turație mai mică.

Ce mai poți face?

Este folositor și să eviți frânarea agresivă. Apăsarea puternică a frânelor crește consumul de combustibil pentru că trebuie să accelerezi din nou mai târziu. Lucrul acesta este valabil mai ales dacă stai tot timpul prea aproape de spatele vehiculului din fața ta.

Folosește dotarea cu cutia de viteze automată și care are control al vitezei de croazieră: Cruise Control. În modul acesta vei menține o viteză constantă.

Dacă ești la volanul uneia manuale, menține totul treptat și folosește viteza mare doar când este necesar. Motoarele trec prin mai puține rotații pe minut în fiecare din cazuri și astfel consumul de combustibil va fi redus.